Glava svih problema u zdravstvu u Nemanjinoj ulici

Izvor: NaDlanu.com, 03.Apr.2012, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glava svih problema u zdravstvu u Nemanjinoj ulici

BEOGRAD, 3. aprila 2012. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je u utorak da je glava svih problema u zdravstvu politička birokratija koja je odgovorna za malverzacije u javnim nabavkama i korupciju.

BEOGRAD, 3. aprila 2012. (Beta) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << rekao je u utorak da je glava svih problema u zdravstvu politička birokratija koja je odgovorna za malverzacije u javnim nabavkama i korupciju."Glava svih problema u zdravstvu nalazi se u Nemanjinoj ulici i kod politički postavljenih direktora. Nisu lekari odgovorni za korupciju za koju su često prozivani u medijima, već oni koji donose odluke o tome kako će da plaćaju antibiotike i citostatike i obavljaju velike nabavke", rekao je Vučić na konferenciji za novinare ispred Kliničkog centra u Beogradu.Vučić, koji je i kandidat SNS za gradonačelnika Beograda, najavio je da će SNS po dolasku na vlast doneti Zakon o zaštiti prava pacijenata kako bi nezadovoljni i ugroženi pacijenti dobili osnovna prava."Tim zakonom bi nezadovolni pacijenti i oni kojima su prava ugrožena dobili zaštitu svojih prava kao pacijenta i ugroženih lica", rekao je Vučić i dodao da 32-33 odsto ljudi koji primaju zdravstvene usluge spada u kategoriju ugroženih.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.