Filipovski: Hajka protiv Nove Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipovski: Hajka protiv Nove Srbije

BEOGRAD - Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski ocenila je danas da se protiv predsednika te stranke Velimira Ilića i njenih članova "vodi besomučna politička i medijska hajka".

"Nova Srbija nikada nije zaštitila nikog ko je odgovoran i ko je okrivljen za nešto, neće to uraditi ni sada, ali ćemo zatražiti odgovornost onih koji su plasirali tendenciozne, netačne i lažne informacije", istakla je Filipovski u izjavi novinarima.

Treće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << opštinsko tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora "Puteva Srbija" Branka Jocića zbog sumnje da je falsifikovao službene isprave i prekoračio budžet ovog javnog preduzeća za 200 miliona evra. Jocić je osumnjičen da je falsifikovanjem dokumentacije umanjio ukupan iznos potrošenih sredstava u 2004. za oko 12,5 miliona evra, u 2005. za oko 86 miliona, a da je u 2006. budžet "Puteva Srbije" "probio" za 100 miliona evra.

Budžetom za 2006. bilo je predviđeno trošenje 34,5 milijardi dinara, ali je potrošeno 36 milijardi. Jocić se tereti da je lažno umanjio utrošeni iznos za 2,03 milijardi dinara, čime je prekoračio dozvoljeni "minus" od milion dinara.

Hrvatski "Jutarnji list" pisao je prethodnih dana da je iznenadna smena predsednika uprave "Hrvatskih železnica" Davorina Robaka povezana sa njegovim planom da sa smenjeni direktorom "Železnica Srbije" Milanom Šarančićem proneveri oko tri miliona evra.

Ona je dodala da najoštrije osuđuje ulazak policije u prostorije lista Borba.

"Smatramo da se na taj način država bavi posledicom, a ne uzrokom, znamo da svaki novinar i medijska kuća imaju pravo da objave informaciju koja je plasirana", rekla je ona.

Filipovski je dodala da je uzrok u vladajućoj koaliciji, u vladi Srbije, jer je sa tog mesta plasirana informacija koja je označena kao državna tajna, dodavši da cela ova situacija podseća na 90-te godine

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: Hajka protiv Ilića

Izvor: RTS, 22.Feb.2009

Potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski tvrdi da se protiv predsednika stranke Velimira Ilića i njenih članova "vodi besomučna politička i medijska hajka". NS traži raspisivanje izbora "zbog katastrofalne ekonomske i monetarne politike koju vodi vladajuća koalicija". ..Potpredsednica Nove...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.