Izvor: Beta, 05.Okt.2011, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta carina na uvoz sojine sačme

BEOGRAD, 5. oktobra 2011. (Beta) - Vlada Srbije ukinula je carinu i prelevmane na uvoz sojine sačme, što će pojeftiniti meso, mleko i jaja do 20 odsto, rečeno je u sredu u Privrednoj komori Srbije.

"Na jučerašnjoj telefonskoj sednici vlada je ukinula carinu na uvoz sojine sačme iz Evropske unije koja je bila 6,2 odsto i na uvoz iz Turske i članica EFTA sporazuma od 12,3 odsto", rekao je novinarima ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović posle sastanka s proizvodjačima hrane za životinje.

On je dodao da je udeo sojine sačme u proizvodnji hrane za životinje 20 odsto.

Predsednik Grupacije proizvodjača hrane za životinje Dragoslav Milisavljević kazao je da u troškovima proizvodnje mesa nabavka hrane učestvuje sa 60 do 80 odsto.

...

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.