Energetska strategija izazvala revolt u Evropi

Izvor: EurActiv Srbija, 18.Okt.2012, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Energetska strategija izazvala revolt u Evropi

Energetska zajednica Jugoistočne Evrope potpisala je 18. oktobra Energetsku strategiju koja je naišla na otpor u Evropi gde iz Evropskog parlementa i više nevladinih organizacija ukazuju da su prilikom izrade dokumenta "preskočeni" civilno društvo i ekološki propisi. Strategija navodi da članice Zajednice do kraja decenije treba da ulože 44,6 milijardi evra u energetiku kako bi diversifikovale resurse i zamenile zastarelu opremu, sve u cilju da se poveća ponuda i zadovolji rastuća tražnja. Kako bi se uklonile brojne barijere, Energetska zajednica predlaže uspostavljanje zajedničke službe za aukcije, razvoj konkurentnog tržišnog okruženja, razvoj gasne infrastrukture, kao i rad na energetskim projektima od interesa za Zajednicu.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski parlamentarci traže odlaganje energetske strategije

Izvor: Press, 18.Okt.2012

Grupa evropskih parlamentaraca tražila je od Evropske komisije da odloži usvajanje nacrta regionalne energetske strategije, koja će biti razmotrena na današnjem skupu Saveta ministara Energetske zajednice Jugoistočne Evrope u Budvi...Na skupu kojem predsedavaju crnogorski ministar ekonomije Vladimir...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.