Eksperti Europola u avgustu u Crnoj Gori

Izvor: Blic, 23.Jul.2012, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksperti Europola u avgustu u Crnoj Gori

Eksperti Europola posetiće u avgustu Crnu Goru u okviru priprema izveštaja o organizovanom kriminalu u toj zemlji, koji će se koristiti za potrebe Evropske komisije u procesu pristupnih pregovora, saopšteno je danas u Podgorici.

Nakon razgovora potpredsednika crnogorske vlade Duška Markovića sa direktorom Europola Robom Vejnrajtom saopšteno je da će crnogorske institucije intenzivirati komunikaciju sa evropskom policijskom organizacijom i to na dva koloseka.

EU >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 29. jula počela pristupne pregovore sa Crnom Gorom, ali je ovlastila Europol da sačini izveštaj o organizovanom kriminalu, koji će biti uvršćen u materijale EK tokom procesa monitoringa.

Marković je, kako se navodi, upoznao Vejnrajta sa normativnim i institucionalnim okvirom, kao i rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori. Direktor Europola je konstatovao da u Crnoj Gori postoji dobra struktura za borbu protiv kriminala, kao i da ta država nije izuzetak kada je reč o izradi procena rizika od organizovanog kriminala i korupcije.

Vejnrajt je naglasio da će izveštaj Europola o Crnoj Gori biti izrađen profesionalno i objektivno.

Povezane vesti: Ćalović: Strogi uslovi EU su prvi korak ka oslobođenju Crne Gore od organizovanog kriminala Jutarnji list: Falsifikatori pasoša usluge nudili na Jutjubu U Belgiji uhapšeno šest ljudi i zaplenjeno 300.000 lažnih pilula Dojče vele: Gorke pilule za “crnogorskog Putina” Afera "listing": Dva policajca ispitivana četiri sata

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.