EP sprema rezoluciju kojom osuđuje Šešeljeve nastupe

Izvor: Večernje novosti, 25.Nov.2014, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP sprema rezoluciju kojom osuđuje Šešeljeve nastupe

STRAZBUR - Evropski parlament oštro osuđuje govor mržnje Vojislava Šešelja i poziva vlasti Srbije da se odlučno ograde od njegovih izjava, piše u radnoj verziji rezolucije, o kojoj bi poslanici trebalo da glasaju u četvrtak, 27. novembra. "EP najoštrije osuđuje govor mržnje Vojislava Šešelja i uvrede žrtava rata na području bivše Jugoslavije, uključujući i njegovu sramotnu izjava na dan sećanja za žrtve Vukovara", piše u radnoj verziji dokumenta u koju je Tanjug imao uvid. EP >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << će, kako stoji u radnoj verziji, od Vlade Srbije tražiti da se distancira od izjava lidera radikala, u kojima on poziva na prekrajanje granica na Balkanu i pogrdno govori o drugim narodima i njihovim predstavnicima. Još se ne zna kako će izgledati finalni nacrt rezolucije, koja je na zahtev hrvatskih poslanika prošle nedelje po hitnoj proceduri uvedena u dnevni red plenarnog zasedanja EP u Strazburu, a ovih dana predmet je intenzivnih konsultacija poslaničkih grupa. Jedna od stvari oko koje još nije postignuta saglasnost je i formulacija kritike na račun Haškog tribunala, koji je Šešelja, posle 12 godina pritvora, pustio na privremenu slobodu bez presude i bez zabrane političkog delovanja. Dok pojedini poslanici traže da se Tribunalu u Hagu upute kritike zbog lošeg vođenja postupka, drugi podsećaju da je Evropski parlament dosad zdušno podržavao Tribunal i zahtevaju da se primedbe ublaže, saznaje Tanjug iz izvora bliskim radnoj grupi za izradu rezolucije. Finalni tekst nacrta rezolucije biće usaglašen do četvrtka, kada će poslanici glasati o njemu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EP sprema rezoluciju kojom osuđuje nastupe Šešelja

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2014

STRAZBUR - Evropski parlament oštro osuđuje govor mržnje Vojislava Šešelja i poziva vlasti Srbije da se odlučno ograde od njegovih izjava, piše u radnoj verziji rezolucije, o kojoj bi poslanici trebalo da glasaju u četvrtak, 27. novembra..."EP najoštrije osuđuje govor mržnje Vojislava Šešelja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.