Dogovor UN, Izraela i Palestine o obnovi Gaze

Izvor: Akter, 16.Sep.2014, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor UN, Izraela i Palestine o obnovi Gaze

Ujedinjene nacije, Izrael i Palestina postigli su dogovor o početku obnove pojasa Gaze, posle 50 dana izraelskog bombardovanja, izjavio je danas izaslanik UN za Bliski istok Robert Seri

Dogovor podrazumeva kontrolu UN kako bi se osiguralo da se gradjevinski materijal namenjen za rekonstrukcije civilneninfrastrukture ne koristi u vojne svrhe.

Izraelske vlasti su naglasile da cement i drugi materijal ne uzme radikalni palestinski pokret Hamas, koji kontrolisse pojas Gaze od 2007. godine, za izgradnju bunkera i tunela.

Palestinska samouprava procenjuje da che trosskovi obnove Gaze iznositi 7,8 milijardi evra.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Dogovor o obnovi Gaze

Izvor: Akter, 17.Sep.2014, 12:21

Ujedinjene nacije, Izrael i Palestina postigli su dogovor o početku obnove pojasa Geze, posle 50 dana izraelskog bombardovanja, saopštio je izaslanik UN za Bliski istok Robert Seri...Dogovor podrazumeva kontrolu UN kako bi se osiguralo da se gradjevinski materijal namenjen za rekonstrukcije civilne...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.