Đorđević i Šojgu: Dobra saradnja Srbije i Rusije u oblasti odbrane

Izvor: Blic, 25.Apr.2017, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević i Šojgu: Dobra saradnja Srbije i Rusije u oblasti odbrane

Rusija i Srbija potvrdile su da je razvoj vojne i vojno-tehničke saradnje u obostranom interesu, rekao je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na sastanku sa svojim srpskim kolegom Zoranom Đorđevićem.

- Naši redovni sastanci su još jednom potvrdili zajednički interes u jačanju saradnje i u vojnoj i u vojno-tehničkoj oblasti - rekao je Šojgu uoči Šeste moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti.

On je kazao da Moskva smatra Beograd pouzdanim i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << proverenim partnerom koji se zalaže za osnovne principe međunarodne bezbednosti.

- Nažalost, svet ne postaje mirniji i stabilniji, a događaji vezani za "obojene revolucije" i brojne invazije i nasilna zbacivanja vođstva u mnogim zemljama ne vode ničemu dobrom - rekao je ruski ministar odbrane.

On je dodao da proklamovani ciljevi demokratije i prosperiteta nisu ostvareni ni u jednoj zemlji u kojoj je bilo "obojene revolucije".

- Moskovska konferencija za cilj ima diskusiju i razmenu mišljenja o svim tim problemima i eventualno nalaženje rešenja - rekao je Šojgu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.