Đilas blokirao DS

Izvor: Večernje novosti, 10.Feb.2016, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas blokirao DS

FIRMA "Multikom", bivšeg lidera demokrata Dragana Đilasa, aktivirala je menicu na svoja potraživanja od DS, pa je sada dug ove stranke narastao na 109 miliona dinara - saznaju "Novosti".Prema podacima Narodne banke Srbije, pre samo nekoliko meseci, demokrate su dugovale 71 milion dinara, a nagli skok minusa nastao je upravo zbog namere Đilasa da namiri svoja potraživanja.Naime, "Multikom" je u oktobru prošle godine otkupio dug DS od Razvojne banke Vojvodine (RBV), jer je pretila opasnost da >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << banka proda imovinu koju su funkcioneri ove stranke stavili pod hipoteku, uključujući i stan u kojem živi Đilas. On je tada objasnio da je otkup duga bio jedini način da se sačuvaju založene nekretnine, kao i da je njegova firma sa DS potpisala ugovor po kojem se stranka obavezuje da će ga vratiti, za šta je procenjeno da će biti potrebno godinu i po do dve.Dug demokrata Razvojnoj banci iznosio je 42 miliona dinara, a vrednost oko 15 založenih nekretnina procenjena je na tri puta veću vrednost - oko 120 miliona dinara.Sekretar DS Milan Popović rekao nam je da je dug DS naglo povećan jer je u iznos ukupne blokade njihovog računa ušla i suma koju stranka duguje firmi "Multikom":- Đilas, odnosno firma "Multikom", prosto su stali u red za naplatu svojih potraživanja. Dogovorom s njim, postigli smo da banka ljudima ne oduzima kuće, a da DS više ne duguje ni dinara RBV. Dugovanja polako smanjujemo, i to na mesečnom nivou za oko sedam-osam miliona dinara. Kad Đilasova potraživanja dođu na red, i on će biti isplaćen. PRILOZI UMESTO KREDITAS obzirom na besparicu u kojoj se DS nalazi, i kampanja ove stranke biće prilagođena finansijskim mogućnostima. Popović nam kaže da nikakve kredite ni pozajamice neće uzimati i da će se u potpunosti osloniti na priloge članstva i simpatizera i prihode koji im sleduju iz budžeta. Zbog toga će i akcenat biti stavljen na kampanju od vrata do vrata, a ne na skup televizijski marketing.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vraćanje novca zavisi od izbornog rezultata

Izvor: Danas, 11.Feb.2016, 10:42

Beograd -..- Firma Multikom bivšeg predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa za 15 meseci će početi da naplaćuje dug od demokrata koje ova stranka ima prema njoj. Ipak, niko ne zna i ne može da tvrdi kada će dug od 50 milina dinara biti u potpunosti vraćen. Sve zavisi od rezultata koji će...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.