Đelić: Srbija će uraditi sve da održi bezvizni režim

Izvor: Blic, 06.Maj.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: Srbija će uraditi sve da održi bezvizni režim

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je danas da će Srbija uraditi sve da održi bezvizni režim sa EU i na tom putu očekuje podršku i saradnju zemalja šengenskog prostora.

Đelić je na konferenciji "Deset godina razvojne pomoći Srbiji" istakao da se o tom pitanju intenzivno razgovaralo proteklih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana i "nastaviće se tim putem".

Đelić je naglasio da je upostavljanje bezviznog režima jedno od ključnih dostignuća demokratskih vlasti Srbije u poslednjih 10 godina i dodao da je u proteklih godinu dana oko 1,5 miliona građana Srbije iskoristilo viznu liberalizaciju.

On je napomenuo i da od oko 7,5 miliona građana Srbije, ako se ne računa južna pokrajina, 3,1 milion ima biometrijski pasoš.

U osvrtu na situaciju na Kosovu i Metohiji, Đelić je i ovom prilikom ponovio da Srbija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Prištine, već želi da to pitanje reši kroz dijalog koji će dovesti do istorijskog kompromisa.

On je istakao da Srbija ne želi zamrznuti konflikt , već će se u mesecima i godinama koje dolaze legitimnim i diplomatskim sredstvima boriti da obezbedi rešenje koje je i za nju prihvatljivo.

Povezane vesti: Reakcije na konferenciju u Sarajevu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Deset godina razvojne pomoći Srbiji"

Izvor: RTV Pink, 05.Maj.2011, 15:32

. . . Vladina Kancelarija za evropske integracije organizovaće sutra međunarodnu konferenciju "Deset godina razvojne pomoći Srbiji", na kojoj će biti predstavljen pregled političkog i ekonomskog razvoja Srbije u proteklih 10 godina, efekti dosadašnje pomoći našoj zemlji, najbolja iskustva i pouke...

Nastavak na RTV Pink...

''Uradićemo sve da održimo bezvizni režim''

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2011

Potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Djelić izjavio je danas da će Srbija uraditi sve da održi bezvizni režim sa EU i na tom putu očekuje podršku i saradnju zemalja šengenskog prostora...Đelić je na konferenciji "Deset godina razvojne pomoći Srbiji" istakao da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vorlik: SAD pomogle Srbiju sa 810 miliona dolara

Izvor: SrbijaNet.rs, 06.Maj.2011

Ambasador SAD u Beogradu Meri Bers Vorlik istakla je danas, na konferenciji “Deset godina razvojne pomoći Srbiji” u Beogradu, da je i dalje cilj njene zemlje podrška Srbiji u demokratizaciji i ostvarenju evro-atlantskih integracija. Ona je podsetila da su SAD do sada

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.