Đelić: SNS Dačiću nudi da bude premijer

Izvor: Blic, 15.Apr.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić: SNS Dačiću nudi da bude premijer

Funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković izjavila je večeras da "trenutno nije kandidat" te stranke za premijera Srbije, dok je funkcioner Demokratske stranke Božidar Đelić ocenio da naprednjaci premijersku funkciju nude predsedniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću. Božidar Đelić

"Nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istina da sam kandidat za premijera, ali jeste spekuacija koju je izazvao Aleksandar Vučić koji je nagovestio tu mogućnost, ali smo ga možda i mi loše pročitali. Ako Tomislav Nikolić kaže da će SNS biti osnov za formiranje buduće vlade, onda kažem - možda", rekla je Jorgovanka Tabaković televiziji B 92.

Jorgovanka Tabaković je ocenila je i da je "možda bolje da neko drugi" bude premijer.

Đelić je ocenio da je SNS iznošenjem takvog stava ponudio premijersku funkciju predsedniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću.

Dodao je da DS ima "više kandidata" i da će on sačekati odluku Predsedništva DS-a.

"Prvo bi trebalo da dobijemo podršku građana. Čekaću odluku Predsedništva DS. Boris Tadić je rekao da će DS predložiti premijera i premijer će biti iz DS-a. DS je jedina stranka koja ima više kandidata za premijera", rekao je Đelić i dodao da "u ovom trenutku ima prečih stvari" od objavljivanja imena kandidata za premijera.

Izbori za predsednika Srbije, parlamentarni i lokalni izbori zakazani su za 6. maj.

Povezane vesti: RIK: 8.585 biračkih mesta za izbore 6. maja Od čega beže stranke u kampanji Tomislav Nikolić: Političari žive dobro Dačić: Tadić i Nikolić misle da će podeliti vlast, ali ja kažem - malo morgen Anketa oko parlamentarnih izbora: SNS-u 30, a DS-u 27 odsto glasova

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.