Izvor: RTV 5, 13.Apr.2012, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Vlada mora da podrži fabrike zdrave hrane

"Da bi mladi ostajali u svojim rodnim mestima nova vlada mora mnogo jače da podrži otvaranje fabrika zdrave hrane koje donose posao za ljude, izvesnost i siguran otkup lokalnim poljoprivrednicima", rekao je Dinkić na predizbornom skupu u Brusu.

Kako je naveo, Srbija ima ogroman potencijal u razvoju poljoprivrede, ali i veliki problem, jer "naši poljoprivrednici danas nemaju sigurnog kupca za ono što proizvedu".

Dinkić je rekao da su svim regionima potrebne fabrike >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << hrane i da država mora ravnomerno da stimuliše takve investicije.

"Srbija mora u narednom periodu da podrži što više ovakvih preduzetnika, jer oni donose posao za mlade, mnogo veću vrednost od izvoza, a poljoprivrednicima siguran plasman. To je dobitna kombinacija", rekao je lider URS-a.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.