Izvor: RTV 5, 25.Apr.2012, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Stranke zaposlile čak 60.000 ljudi (video)

Predsednik URS je naveo da "prvi zakon nove skupštine mora biti zakon koji će ukinuti stranačko zapošljavanje u javnim preduzećima".
"Prvi zakon koji mora biti donet u novoj skupštini je Zakon o profesionalizaciji upravljanja u javnim preduzećima, da se ukinu upravni odbori i da se posao dobija na poštenom i javnom konkursu", rekao je Dinkić.
Predsednik URS je pozvao sve ostale stranke da "otvoreno prihvate svoj deo odgovornosti za sadašnje stanje" i pridruže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << se naporima Ujedinjenih regiona da se takva praksa prekine.
"U tome smo svi učestvovali, ali to mora da se prekine. Svestan sam da gradjani ne veruju strankama da će to uraditi, i razumem zašto, i prihvatam svoj deo odgovornosti za to, ali zbog toga ne treba odustati, već povratiti poverenje tako što ćemo pozitivno da iznenadimo gradjane i zaista ukinemo stranačko zapošljavanje", rekao je Dinkić.
Lider URS je dodao da se "svi moraju uključiti u demontiranje partokratije" koja je, kako je ocenio, "unakazila moral svakog pojedinca i unazadila društvo".

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.