Dežer: Srbiji predstoji vruće leto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2011, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Srbiji predstoji vruće leto

BEOGRAD -

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensen Dežer rekao je danas da Srbiji predstoji "vruće leto" jer ima još dosta pitanja kojima se Srbija mora posvetiti u cilju pospešivanja procesa približavanja EU.

Dežer je u izjavi za Tanjug rekao da je Srbija proteklih meseci uradila puno toga, ali sada je potrebna praktična primena ranije usvojenih reformi.

Šef Delegacije EU je naglasio da je bitno da efekti primene reformi budu vidljivi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na terenu.

On je istakao da ima još pitanja koja još nisu kompletno završena, a kao primer je naveo zakone o povratku državne imovine lokalnim vlastima i restituciji.

„Tokom leta predstoji rad na tim pitanjima, i mislim da ćemo do septembra imati zakone - minimum zakon o povratku imovine države lokalnim vlastima, ako ne i zakon o restituciji. Mislim da su ta pitanja povezana, i teška, pošto o njima nije raspravljano u proteklih deset godina“, rekao je Dežer.

On je, takođe, naveo da će se tokom leta raditi i na reformama u oblasti medija, posebno po pitanju prilagođavanja novom tehnološkom okruženju.

Prema Dežerovim rečima, već je dosta urađeno u ovoj oblasti. On je izrazio očekivanje da će uskoro biti donete i određene odluke, odnosno da će se posle leta, do septembra izići sa realističnom medijskom strategijom.

Kao jedan od primera značajnog napretka Srbije, Dežer je ukazao da je hapšenje haškog optuženika Ratka Mladića bio važan korak u pravom smeru, jer je uklonio jednu veliku prepreku na putu u Uniji.

Prema njegovom mišljenju, dijalog Beograda i Prištine predstavlja pozitivan korak, kao i dobri odnosi sa susedima u regionu.

U tom kontekstu, Dežer je ukazao na posete predsednika Srbija Borisa Tadića Bosni i Hercegovini, kao i drugim zemljama regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer: Vruće leto u Srbiji

Izvor: B92, 12.Jul.2011

Beograd -- Šef Delegacije EU u Srbiji Vensen Dežer je rekao da Srbiji predstoji "vruće leto" jer ima još dosta pitanja kojima se mora pozabaviti zbog približavanja EU...Dežer je u izjavi za Tanjug rekao da je Srbija proteklih meseci uradila puno toga, ali sada je potrebna praktična primena ranije...

Nastavak na B92...

Dežer: Vruće leto za Srbiju

Izvor: RTS, 12.Jul.2011

Proteklih meseci Srbija je uradila puno, ali je sada potrebna praktična primena ranije usvojenih reformi, poručio šef delegacije EU Vensan Dežer. Srbiji predstoji "vruće" leto, jer ima još dosta pitanja koja je potrebno rešiti, ocenio je Dežer...Srbiji predstoji "vruće" leto, jer ima još dosta...

Nastavak na RTS...

Dežer: Srbiji predstoji vruće leto

Izvor: Blic, 12.Jul.2011

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensen Dežer rekao je da Srbiji predstoji „vruće leto“ jer ima još dosta pitanja kojima se Srbija mora posvetiti u cilju pospešivanja procesa približavanja EU...Dežer je u izjavi za Tanjug rekao da je Srbija proteklih meseci uradila puno toga, ali sada...

Nastavak na Blic...

DEŽER: SRBIJI PREDSTOJI VRUĆE LETO

Izvor: Kurir, 12.Jul.2011

BEOGRAD - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensen Dežer rekao je danas da Srbiji predstoji „vruće leto“ jer ima još dosta pitanja kojima se Srbija mora posvetiti u cilju pospešivanja procesa približavanja EU...Dežer je u izjavi za Tanjug rekao da je Srbija proteklih meseci uradila puno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.