Dežer: Srbija da povede računa o kreditnom zaduženju

Izvor: Blic, 22.Feb.2012, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dežer: Srbija da povede računa o kreditnom zaduženju

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da bi Srbija trebalo da povede računa prilikom kreditnog zaduživanja, s obzirom da je probila predviđeni limit javnog duga od 45 odsto BDP-a. Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer

Srbija bi trebalo dobro da izanalizira kredite koje uzima i da utvrdi prioritete, kao i da sagleda prednosti zajmova koje je uzela od Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u odnosu na druge izvore finansiranja investicionih projekata, rekao je Dežer.

On, međutim, nije naveo na koje druge izvore finansiranja misli.

Dežer je rekao, na tribini o značaju infrastrukture i energetike za razvoj Srbije, da je našoj zemlji potrebna makroekonomska i finansijska stabilnost i dobro upravljanje dugovima, kao i da neki krediti nisu u skladu sa temeljnim evropskim principima, jer ograničavaju javne nabavke, jednak tretman i transparentnost.

Zvaničnik EU je napomenuo i da bi Srbija trebalo da uskladi vlastite prioritete sa svojom evropskom strategijom.

Povezane vesti: Dežer: Status kandidata ostvarljiv cilj Stefanović i Sanino se založili za rešavanje problema dijalogom na Kosovu Dežer: Uslovi za kandidaturu su jasni i ostvarljivi Dežer: Priznanje Kosova nije tema dijaloga Bilt za dve vrste razgovora o Kosovu, Tači: Taj predlog je prevaziđen

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dežer: Srbija da povede računa o kreditnom zaduženju

Izvor: EMportal, 22.Feb.2012

Šef Delegacije Evropske Unije u Srbiji Vensan Dežer izjavio je danas da bi Srbija trebalo da povede računa prilikom kreditnog zaduživanja, s obzirom da je probila predviđeni limit javnog duga od 45 odsto BDP-a.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.