Delević: Rešenje za krizu samo u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2012, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delević: Rešenje za krizu samo u EU

BEOGRAD -

Evropska unija je najveći trgovinski partner i investitor i okretanje od evropskog okruženja neće pomoći da Srbija izađe iz ekonomske krize, ukazala je danas direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević.

Delević je, u emisiji "Hoću da znam" na Televiziji B92, rekla da je neophodno da Srbija nastavi ka putu učlanjenja u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, bez obzira na krizu u Evropi, dok je potpredsednika SPS Dijana Vukomanović navela da Srbija ne može da čeka kada je EU u pitanju, što je politika pojedinih stranaka.

"EU je najveći trgovinski partner i investitor i odatle bi nam došla najveća donatorska pomoć. Mi smo u Evropi, okruženi onima koji tamo žele, ona je naša sudbina. Mi smo toliko u evropskom okruženju da okretanje od njega ne rešava našu krizu", rekla je Delević.

Ona je dodala da je Srbija na putu članstva, da ispunjava uslove kompatibilnosti sa EU tržištem koje joj omogućava da veze koje ima još više jača i da ih u potpunosti iskoristi, te da veruje da taj put vodi u članstvo u EU.

Delević je, kada je u pitanju politika DSS prema EU, upitala kako stranka Vojislava Koštunice, koja je pregovarala o ratifikaciji SSP, sada predlaže njegovo revidiranje.

Vukomanović je navela da SPS uvažava činjenicu da EU sa 3,5 milijarde evra u vidu donacija ili razmene jeste najveći investitor, donator i partner Srbije i da ta stranka ekonomski, civilizacijski i kulturološki ne dovodi integracije u pitanje.

Ona je rekla da je politika stranke Vojislava Koštunice "jedno veliko čekanje", a da Srbije na može da čeka.

"Neko veliko srpsko čekanje nije rešenje", rekla je Vukomanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.