Dačić razgovarao sa kolegom nemačke pokrajine Bavarske

Izvor: Studio B, 21.Jul.2010, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić razgovarao sa kolegom nemačke pokrajine Bavarske

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio u Minhenu, gde se sastao s ministrom policije Bavarske Joahimom Hermanom, da je u pripremi potpisivanje sporazuma o saradnji policija Nemaccke i Srbije

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, Dačić je istakao da MUP Srbije ima veoma dobru saradnju s nemačkim ministarstvom unutrašnjih poslova i policijom na federalnom nivou, kao i s policijom Bavarske, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sporazum će pružiti pravnu osnovu za dalji razvoj te saradnje.

Dačić je zahvalio Nemačkoj na podršci koju je pružila Srbiji u reformi službe unutrašnjih poslova, a posebno povodom vizne liberalizacije sa zemljama EU.

"Nemačka predstavlja jednog od ključnih partnera Srbije u oblasti unutrašnjih poslova. Nasa dosadašnja saradnja rezultirala je nizom konkretnih projekata koji su podigli nivo profesionalizma u našoj policiji", izjavio je Dačić.

On je istakao da se ove godine obeležava 40 godina od osnivanja zajedničke komisije Srbije i Bavarske, što je dobar trenutak da se saradnja intenzivira u svim oblastima, a posebno u borbi protiv kriminala, trgovine narkoticima, falsifikovanja novca i trgovine ljudima, ilegalnih migracija i lažnih azilanata.

Prema njegovim rečima, u narednom periodu biće intenzivirana saradnja u oblasti održavanja javnog reda i mira, borbi protiv nasilja, posebno na sportskim terenima, kao i u domenu bezbednosti u saobraćaju.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman je rekao da Srbija ima ključnu ulogu na Balkanu, i da je stoga saradnja sa srpskom policijom veoma značajna, posebno u sprečavanju krivičnih dela, kao što su trgovina narkoticima i falsifikovanje novca.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.