Dačić pozvao navijače da se uzdrže od nasilja

Izvor: NaDlanu.com, 26.Jan.2012, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić pozvao navijače da se uzdrže od nasilja

Ivica Dačić uputio apel da se ne napadaju hrvatski navijači, ali tako što je rekao: "Ne ponašajte se kao oni, kada naši odu tamo". Šta je rekao, a šta je hteo da kaže?

"Napadi na hrvatske navijače u Srbiji su nedopustivi incidenti koji narušavaju ugled Srbije i ne treba da se ponašamo kao oni, kada naši odu tamo", rekao je ministar unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << poslova Srbije novinarima u Palati Srbija posle predstavljanja istraživanja javnog mnjenja o radu policije. Dačić je pozvao Hrvatsku da policiji Srbije najavi organizovane dolaske navijača, kako bi policija Srbije mogla da ih zaštiti. "Spremamo se za utakmicu Srbija-Hrvatska. Naravno da se spremamo. Više ne znam ni za koga navijam", rekao je Dačić. Predsednik Srbije Boris Tadić najoštrije je osudio huliganske napade na hrvatske navijače koji se nisu zaustavili. Naime, počeli su u utorak uveče i to organizovano, razbijanjem stakala na automobilima hrvatskih registracija. Jedna osoba je tom prilikom povređena. Nasilje se nastavilo i juče kada je nekoliko hrvatskih automobila spaljeno. Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković pozvao je navijače da u polufinalu šampionata Evrope bodre "orlove" na sportski i fer način.Hrvatski savez je preporučio svojim navijačima da ne dolaze u Arenu na polufinalnu utakmicu.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Ne ponašajte se kao Hrvati

Izvor: medio.rs, 26.Jan.2012

Ivica Dačić uputio je apel da se ne napadaju hrvatski navijači, ali tako je poručio domaćim navijačima da se ne ponašaju kao Hrvati koji napadaju srpske navijače.

Nastavak na medio.rs...

KOMŠIJE BESNE NA DAČIĆEVE REČI "NE BUDITE KAO HRVATI"

Izvor: Kurir, 26.Jan.2012

Hrvatima deli lekcije o huliganizmu, dok po Srbiji gore hrvatski automobili i "pucaju" hrvatske glave, prenosi portal Indeks..BEOGRAD - Ne ponašajte se kao Hrvati! Ovo je danas rekao ministar policije Ivica Dačić. Srbima je ova izjava veoma jasna, ali komšijama izgleda nije...Godinama slušamo priče...

Nastavak na Kurir...

HRVATSKI NAVIJAČI ULAZE U ARENU!

Izvor: Kurir, 27.Jan.2012, 18:07

Navijače koji dolaze u Srbiju pod pratnjom policije kreće se prema Beogradu. Duž celog puta nalaze se brojne patrole MUP-a Srbije..BEOGRAD - Prvi hrvatski navijači ušli su u Beogradsku arenu, preneli su hrvatski mediji koji su u kontaktu sa novinarima u Beogradu. Za sada je ušlo nekoliko desetina...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.