Izvor: S media, 18.Feb.2013, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: EU nije suštinski razlog dijaloga sa Prištinom, pre svega treba da vidimo šta možemo da spasimo

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da datum za početak pregovora za priključenje Evropskoj uniji nije suštinski razlog zbog kojeg Srbija vodi dijalog sa Prištinom.

Srbiji jeste u interesu da što pre uđe u EU, ali to nije najvažniji razlog zašto se pregovara u Briselu, rekao je Dačić za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Radio televiziju Srbije.

Prema njegovim rečima razlog pregovora je taj što Srbija iz dana u dan gubi subjektivitet i suverenitet, državnost i prijatelje, odnosno zato što razne države pod pritiscima priznaju Kosovo.

"Sve to očigledno govori da nam treba dogovor. Da smo ovakav dijalog vodili pre 10 godina sigurno bismo mogli da postignemo bolje rezultate. Danas mi pre svega treba da vidimo šta možemo da spasimo", poručio je Dačić.

On je istakao da će okvir razgovora biti rezolucija i platforma koje predviđaju formiranje zajednica srpskih opština i istakao da Srbija neće pristati na ukidanje institucija na Kosovu i Metohiji jer njih ne bi imao ko drugi da zameni.

"Sigurno nećemo terati Srbe u kosovske institucije", zaključio je Dačić.

(Tanjug)

Foto: Beta/MUP Srbije/Zoran Zivkovic

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Datum početka pregovora nije razlog dijaloga sa Prištinom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Feb.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u ponedeljak uveče da datum za početak pregovora za priključenje Evropskoj uniji nije suštinski razlog zbog kojeg Srbija vodi dijalog sa Prištinom. Srbiji jeste u interesu da što pre uđe u EU, ali to nije najvažniji razlog zašto se pregovara u Briselu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

PRELOMNO: Vučić i Dačić bore se za datum

Izvor: Kurir, 19.Feb.2013, 07:22

Premijer Ivica Dačić u Briselu pregovara s Hašimom Tačijem, a vicepremijer Aleksandar Vučić sutra će pokušati da ubedi Nemačku da našoj zemlji odobri početak pregovora sa EU..BEOGRAD - Biti il’ ne biti...Premijer Ivica Dačić danas u Briselu nastavlja petu rundu razgovora s Hašimom Tačijem,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.