DSS: Licemerno je šta Josipović kaže za Šešelja

Izvor: Studio B, 24.Nov.2014, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Licemerno je šta Josipović kaže za Šešelja

Predsednica vanparlamentarne Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je danas kao krajnje licemerne izjave predsednika Hrvatske Ive Josipovića

Predsednica vanparlamentarne Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ocenila je danas kao krajnje licemerne izjave predsednika Hrvatske Ive Josipovića da će se Hrvatska obratiti Savetu bezbednosti UN zbog izjava lidera radikala Vojislava Šešelja i da "duh Šešelja treba vratiti u bocu".

"Hrvatska >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koja nije u bocu vratila sve duhove ustaštva, koja slavi Mladena Markača i Antu Gotovinu, koja zločinačku operaciju 'Oluja' slavi kao državni praznik - Dan pobede i domovinske zahvalnosti, nema nikakvo moralno pravo da bilo kome, posebno ne Srbiji, drži bilo kakve lekcije i da traži svetsku osudu srpskog državljanina zbog njegovih nacionalističkih izjava", navela je Rašković Ivić u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Ona je dodala da su Josipovićevi "istupi" u funkciji predizborne kampanje u Hrvatskoj i svojevrsno takmičenje ko će jače da izrazi antisrpski stav, kako bi zadobio veću podršku tamošnjeg javnog mnjenja.

DS S, kako je navela, smatra da je veoma važno da Srbija reaguje, da brani svoje državljane i ne dozvoli stranim državama da se mešaju u njene unutrašnje stvari, kao i da stane u zaštitu prava srpskog naroda u Hrvatskoj.

"Pozivamo Vladu Srbije, posebno ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da umesto zakasnelih izjava o ćiriličnim tablama, preduzme konkretne diplomatske korake na rešavanju mnogobrojnih problema sa kojima se suočava srpski narod u Hrvatskoj", kaže predsednica DSS.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.