DS i SNS obećavaju bolje uslove za poslovanje u Srbiji

Izvor: Blic, 24.Apr.2012, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i SNS obećavaju bolje uslove za poslovanje u Srbiji

Beograd - Demokratska stranka (DS) i Srpska napredna stranka (SNS) obećale su danas investitorima bolje uslove poslovanja u Srbiji i složile se da je povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) krajnja mera kojoj moraju da prethode reforma poreskog sistema i bolja naplata poreza.

- PDV ne može da se poveća bez rasterećenja plata - rekao je funkcioner DS Božidar Đelić u beogradskom hotelu "Hajat" na predizbornoj debati o ekonomskoj politici između DS i SNS >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koju je organizovala Američka privredna komora.

On je rekao da je potrebno revidirati javne politike kako bi se videlo gde može da se uštedi, ali i povećati naplatu poreza.

Kao primer revizije javne politike, Đelić je naveo javne nabavke i istakao da je potrebna centralizacija u toj oblasti koja će omogućiti uštede. Đelić je rekao i da je potrebno jasno razdojiti poreske od neporeskih nameta kao i uspostaviti sistem za smanjenje poslovanja u sivoj zoni.

On je kao tri osnovna pravca ekonomske politike naveo borbu protiv nezaposlensti, pomoć malim i srednjim preduzećima i povećanje izvoza pre svega jačanjem industrije i poljoprivrede.

Đelić je ocenio da je potrebno zadržati sistem podrške investitorima ali i naveo da je potrebno uvesti podsticaj za zapošljavanje građana starih između 45 i 65 godina.

Kao strateške sektore industrije koje treba razvijati, Đelić je naveo automobilsku industriju, elektroniku i informacionu i telekomunikacionu industriju.

Član ekonomskog tima SNS Milenko Dželetović rekao je da ta stranka povećanje PDV smatra krajnjom merom i složio se sa Đelićem da tome treba da prethodi reforma poreskog sistema i bolja naplata poreza. Funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković je ocenila da je potrebna promena modela razvoja u Srbiji.

Kako je navela, potrebno je u centar pažnje staviti proizvodnju umesto sektor usluga, štednju i investicije umesto potrošnje.

- Kreditno zaduživanje ne treba da bude jedini način razvoja već i javno privatno partnerstvo - rekla je Jorgovanka Tabaković i dodala da se tako mogu finansirati izgradnja škola, ali i veoma složeni projekti.

Jorgovanka Tabaković je navela da SNS planira da smanji rokove za izdavanje dozvola potrebnih za poslovanje u Srbiji ali i da preispita koliko agencija od postojećih 137 su višak.

Pogledajte još vesti iz Blicovog specijala "Izbori 2012"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Debata DS-SNS o ekonomskom programu

Izvor: B92, 24.Apr.2012

Beograd -- Funkcioneri DS i SNS Božidar Đelić i Jorgovanka Tabaković predstavili su u predizbornoj debati ekonomske programe njihovih stranaka...Đelić je naveo da su za DS ključni borba za radna mesta, podrška malim i srednjim preduzećima i povećanje izvoza kroz jačenje industrije i poljoprivrede,...

Nastavak na B92...

Izborna debata DS-a i SNS-a

Izvor: S media, 24.Apr.2012

Demokratska stranka (DS) i Srpska napredna stranka (SNS) obećale su danas investitorima bolje uslove poslovanja u Srbiji i složile se da je povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) krajnja mera kojoj moraju da prethode reforma poreskog sistema i bolja naplata poreza...Dačić: Nije Srbija Tadićeva...

Nastavak na S media...

Đelić i Tabakovićeva predstavili ekonomske programe

Izvor: Kurir, 24.Apr.2012

BEOGRAD -  Funkcioneri DS i SNS Božidar Đelić i Jorgovanka Tabaković predstavili u predizbornoj debati ekonomske programe njihovih stranaka...Demokratska stranka i Srpska napredna stranka obećale su investitorima bolje uslove poslovanja u Srbiji i složile se da je povećanje PDV-a krajnja mera...

Nastavak na Kurir...

Izborna debata DS-a i SNS-a

Izvor: RTS, 24.Apr.2012

Funkcioneri DS-a i SNS-a Božidar Đelić i Jorgovanka Tabaković predstavili u predizbornoj debati ekonomske programe njihovih stranaka. Borba za radna mesta, podrška malim i srednjim preduzećima i povećanje izvoza, ključni za DS, rekao Đelić. Cilj SNS-a platežno sposoban kupac, ističe Tabakovićeva...Demokratska...

Nastavak na RTS...

SNS i DS obećavaju bolje uslove poslovanja

Izvor: EurActiv Srbija, 24.Apr.2012

Šta investitore čeka nakon izbora? Da li će biti povećanja poreza? Da li će Narodna banka Srbije uspeti da očuva nezavisnost? Namere stranaka nije lako prozreti u mnoštvu predizbornih obećanja i populističkih izjava. Debata koju je organizovala Američka privredna komora u Srbiji trebalo je...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Veći PDV poslednja mera nove vlade

Izvor: Politika, 24.Apr.2012

Povećanje poreza na dodatu vrednost posle izbora nije isključeno, ali samo kao poslednja, iznuđena mera. Oko ovog stava juče su se složili predstavnici Demokratske stranke (DA) i Srpske napredne stranke (SNS), učestvujući na predizbornoj debati kao gosti Američke privredne komore. Prema rečima...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.