D S S prekida saradnju sa RTV B92

Izvor: S media, 01.Mar.2011, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D S S prekida saradnju sa RTV B92

Demokratska stranka Srbije prekida saradnju i komunikaciju sa Radio-televizijom B92, sve dok ta medijska kuća ne bude priznala da vodi medijsku hajku protiv D S S-a, rekao je funkcioner te stranke Andrija Mladenović.

Mladenović je tražio da RTVB92 javno prizna da je vodila i da i dalje vodi medijsku hajku protiv D S S-a . On je najavio da će se D S S obratiti nadležnim institucijama koje prate rad medija, zbog kampanje koju B92 vodi protiv njih. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

- Priznanje bismo shvatili kao izvinjenje i nastavili saradnju - rekao je Mladenović i istakao da D S S otvoreno i kvalitetno sarađuje sa svim medijima, ali da je medijski linč koji uporno dolazi od jedne radio-televizijske stanice koja ima nacionalnu frekvenciju za tu stranku postao neizdrživ i neprihvatljiv.

On je rekao da B92 bez činjenica i dokaza već godinama stavlja D S S u negativan kontekst, zbog politike koju ta stranka vodi.

Cvetković: Vlada sa manje od 20 resora (VIDEO)

Popović: D S S linčuju preko „Kolubare“!

- Kada bismo rekli da smo za ulazak u NATO ili za saradnju sa EU, njihov odnos prema nama bi se promenio i dobili bismo više medijskog prostora - rekao je Mladenović.

On je istakao da nije uloga medija da sprečava političku stranku da iznese svoje stavove, već upravo suprotno, a da su građani ti koji će da prosude da li je ta politika dobra ili loša, i da o njoj daju svoj sud na izborima.

Mladenović je naglasio da su do sada gotovo sve emisije "Insajdera" bile usmerene protiv D S S-a -k ada se radilo o navijačkim grupama, desničarskim i nevladinim orgnizacijama i o političkoj pozadini ubistva Zorana Đindića, a sve zbog politike koju vodi ova stranka.

- Ovde imamo situaciju gde se jedna medijska kuća preko određenog televizijskog formata, zvanog "Insajder", stavlja u ulogu policije, jer vrši istragu, tužioca jer pokreće istragu, suda jer presuđuje. Samo još fali prostor za izvršenje sankcija - rekao je Mladenović.

On je rekao da je “ponašanje RTVB92 sve samo ne istraživačko novinarstvo” i naglasio da je ovaj serijal "Insajdera" “kap koja je prelila čašu”.

Odgovarajući na kritike novinara B92 da su funkcioneri D S S-a, pre svega lider Vojslav Koštunica, odbijali da učestvuju u "Insajderu", Mladenović je rekao da “niko normalan ne bi pristao da učestvuje u takvom formatu emisije”.

Popović: D S S linčuju preko „Kolubare“!

- D S S nema ništa protiv učešća u “živim emisijama”, ali ne pristaje da odgovara na pitanja koja su formulisana kao optužbe, jer B92 tako ne komunicira sa drugim strankama - istakao je Mladenović.

D S S traži ostavku Vlade

Komentarišući izjavu premijera Srbije Mirka Cvetkovića da je dogovorena rekonstrukcija Vlade Srbije koja će imati manje od 20 resora, ali će imati više od 20 članova, portparol D S S-a Petar Petković je rekao:

- Demokratska stranka Srbije smatra da je najavljena rekonstrukcija Vlade Srbije “još jedna obmana i zavaravanje građana” koja ne može da donese ništa dobro. Sada izmišljaju teme kako bi pokazali da su socijalno odgovorna Vlada. Nije problem u broju ministara, nego u politici koju Vlada vodi. I da se smanji na 10 ministara, ništa dobro Srbiji ne može da donese.

Ivana Drobnjaković

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DSS prekida komunikaciju sa B92

Izvor: B92, 01.Mar.2011

Beograd -- Demokratska stranka Srbije je saopštila da prekida saradnju i komunikaciju sa Televizijom B92. B92: "Ne mešati pljačku sa nacionalnim interesima."..DSS prekida saradnju sa B92, saopštio je funkcioner te stranke Andreja Mladenović, koji je sinoć napustio emisiju "Insajder debata"...Podsetimo,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.