Cvetković: Pitanje premijera nije samo stručno već i političko

Izvor: Blic, 28.Feb.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Pitanje premijera nije samo stručno već i političko

Premijer Mirko Cvetković izjavio je da pitanje njegovog budućeg naslednika nije samo pitanje stručnosti, već i političko pitanje.

On je dodao da zbog toga ne želi da se izjašnjava o imenu budućeg premijera.

Upitan da prokomentariše pisanje pojedinih medija da će budući premijer biti Kori Udovički, Cvetković je kazao da o njoj, kao osobi sa kojom je godinama sarađivao, ima pozitivno mišljenje.

"Pitanje pozicije premijera nije samo pitanje stručnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već političko pitanje i ja o tome ne želim a se izjašnjavam", rekao je Cvetković novinarima u Narodnoj biblioteci Srbije.

Pojedini mediji objavili su danas da bi ministarka energetike u vladi Zorana Đinđića i bivša guvernerka Narodne banke Srbije Kori Udovički mogla da bude kandidatkinja Demokratske stranke za novog premijera.

Mediji navode da se Kori Udovički nalazi u najužem izboru potencijalnih kandidata DS za dolazak na funkciju predsednika Vlade Srbije, ukoliko demokrate posle parlamentarnih izbora budu u poziciji da daju mandatara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.