Cvetković: Biću i premijer i ministar finansija!

Izvor: S media, 06.Mar.2011, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Biću i premijer i ministar finansija!

U rekonstruisanoj Vladi Srbije, sadašnji premijer Mirko Cvetković obavljaće i dužnost ministra finansija. Od ove sedmice smanjen broj ministarstava - umesto 24 biće ih 17.

Gostujući u emisiji "Utisak nedelje", aktuelni predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković potvrdio je da će zameniti koleginicu Dianu Dragutinović, koja je prethodne tri godine bila na čelu Ministarstva finansija.

- Želeli smo da napravimo Vladu po evropskom modelu, da smanjimo broj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ministarstava - istakao je Cvetković i dodao da će od 27 članova Vlade ubuduće ovaj posao obavljati šest ljudi manje.

Šestoro ministara dobija nova zaduženja

Cvetković je naglasio da će Ministarstvo energetike biti priključeno Ministarstvu za infratstrukturu, koje vodi Milutin Mrkonjić.

Takođe, Ministarstvo trgovine biće priključeno Ministarstvu poljoprivrede.

-Za nestašicu hrane bili smo odgovorni svi, a ne samo dosadašnji ministar trgovine Slobodan Milosavljević - istakao je predsednik Vlade i dodao da nije bio nezadovoljan Milosavljevićevim radom.

On, takođe, nije želeo da potvrdi da li će aktuelni ministar poljoprivrede Saša Dragin nastaviti da upravlja ovim resorom.

Premijer je dodao da je moguće da će imena ministara u rekonstruisanoj vladi saopštiti danas i da "postoji jedno ili dva otvorena pitanja".

Pajtić: Moguća redukcija vojvodjanske vlade

- Ako sve bude usaglašeno, pošto ima još jedno ili dva otvorena pitanja, moguće da ću saopštiti imena danas. Traže se najbolji kandidati - objasnio je premijer i najavio da će uskoro biti prezentovan Kodeks rada vlade, koji će omogućiti njenu veću funkcionalnost.

Cvetković je naveo da će u rekonstruisanoj vladi biti "puno novih lica" i da su odluku o tome koja će ministastva biti spojena donosile stranke vladajuće koalicije.

On je napomenuo da promene u vladi nisu kozmetičke, da je u pitanju ozbiljna rekonstrukcija, kojom je stvorena konstelacija odnosa koja će sigurno biti efikasnija i uspeti da završi sve što je ostalo u preostalih godinu dana mandata.

- U manjoj meri će se osećati da je to koaliciona vlada, sada ćemo imati strukturu koja je mnogo čvršća i koherentnija. Siguran sam da će se postići veća efikasnost. Nema više Dinkićeve, niti moje politike, postojaće samo politika vlade koju ćemo da sprovodimo - istakao je Cvetković.

Vučić: Rekonstrukcija vlade kupovina vremena do izbora

Komentarišući najavu naprednjaka da će 16. aprila ponovo organizovati miting i da se sa njega neće razilaziti do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, Cvetković je naveo da svako ima pravo da demonstrira, ali da su svi koji sada govore o izborima - protiv Evropske unije.

Premijer je objasnio da raspisivanjem izbora republički parlament ne bi mogao da donosi važne zakone, podsećajući da do juna moraju biti doneti zakoni koji će Srbiju kvalifikovati da dobije status kandidata za člana EU - o finansiraju političkih stranaka, o javnoj svojini, o restiticiji, ali i ukinute blanko ostavke.

S media

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Cvetković i premijer i novi ministar finansija

Izvor: Blic, 06.Mar.2011

BEOGRAD - Vlada Srbije saopštila je večeras da će rekonstruisani kabinet imati 17 resora umesto dosadašnja 24. Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će, uz premijersku funkciju, obavljati i funkciju ministra finansija i da će u Vladi biti "trećina novih ljudi", ali nije želeo da objavi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.