Crnogorski ambasador - problematična ličnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2009, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorski ambasador - problematična ličnost

BEOGRAD - Kandidat za crnogorskog ambasadora u Beogradu Igor Jovović, kako piše Blic u broju od petka, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, "problematična je ličnost, sa ozbiljnim mrljama u diplomatskoj karijeri, zbog čega mu agreman, po svemu sudeći, neće biti potvrđen".

Prema navodima beogradskog lista, "slanjem takvog kandidata Podgorica šalje i jasan signal o tome kako gleda na odnose sa Beogradom i istovremeno prekida svaku dalju priču o zahtevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije da otvori tri konzulata u Crnoj Gori".

Jovović je, podseća Blic, u dva mandata bio ambasador tadašnje SRJ, odnosno Srbije i Crne Gore, prvo u Etiopiji od 1990. do 1998. godine, a zatim u Helsinkiju od 2003. do 2006. godine.

Kako Blic saznaje, nakon njegovog odlaska iz Adis Abebe, etiopsko ministarstvo spoljnih poslova uputilo je diplomatsku notu kojom su zatražili saradnju u kriminalističkim istragama koje su u tom trenutku vodili protiv svojih građana i odgovore na pitanja o Jovovićevim "sumnjivim radnjama i okolnostima".

Etiopljani su, precizira Blic, tražili objašnjenje zbog slučaja u kome su kod Jovovićevog vozača, etiopskog državljanina, pronađena dva pištolja za koje je on izjavio da ih je od Jovovića i kupio.

Vozač je tada posvedočio i da je tadašnji ambasador SRJ preprodavao piće, cigarete i kontingente hrane nabavljane iz Londona koji su poručivani preko ambasade, piše Blic.

Prilikom preuzimanja jednog kontejnera, navodi izvor Blica, etiopski carinik tražio je da se kontejner otvori, ali ga je tada ambasador Jovović ošamario.

Jovović je potom, prema navodima izvora Blica, ošamario i zamenika šefa protokola etiopskog ministarstva spoljnih poslova, koji mu je prigovorio zbog ponašanja prema cariniku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Podgorica poslala švercera za ambasadora

Izvor: Blic, 03.Sep.2009, 21:00

Igor Jovović je sumnjičen za šverc..cigareta, pića i hrane dok je bio..ambasador u Etiopiji..Kandidat za crnogorskog ambasadora u Beogradu Igor Jovović problematična je ličnost, sa ozbiljnim mrljama u diplomatskoj karijeri, zbog čega mu agreman, po svemu sudeći, neće biti potvrđen. Slanjem...

Nastavak na Blic...

Podgorica nam šalje švercera za ambasadora?

Izvor: Mondo, 05.Sep.2009, 09:58

Kandidat za crnogorskog ambasadora u Beogradu Igor Jovović problematična je ličnost, sa ozbiljnim mrljama u diplomatskoj karijeri, zbog čega mu agreman neće biti potvrđen, piše 'Blic'.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.