Izvor: Blic, 17.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora će se izjasniti o Kosovu posle UN

Crnogorska vlada izjasniće se o statusu Kosova nakon što Ujedinjene nacije odluče da li će prihvatiti zahtev Srbije da Međunarodni sud pravde oceni legalnost proglašenja nezavisnosti Kosova. Predsednik Saveta ministara BiH Nikola Špirić izjavio je danas u Briselu da "prijatelji BiH neće tražiti od nje da prizna Kosovo".

"Ako Generalna skupština UN bude raspravljala o tome i ako odbaci zahtev Srbije, Vlada Crne Gore će priznati nezavisnost Kosovvo u bliskoj perpesktivi", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštio je podgoričkim "Vijestima" izvor blizak Vladi.

U slučaju da Generalna skupština UN pristane da uključi Međunarodni sud pravde u Hagu, Vlada će najverovatnije sačekati odluku tog suda, navodi list.

Vladajući partije Crne Gore predložile su Skupštini da usvoji rezoluciju o ubrzanoj integraciji Crne Gore u Evropsku uniju i NATO, a u kojoj se pominje Kosovo. Kako ocenjuju analiticari, parlamentarna raspava o toj rezoluciji bila bi uvertira za priznavanje nevazisnosti Kosova.

Špirić: Prijatelji neće tražiti da BiH prizna Kosovo

Predsednik Saveta ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić izjavio je danas u Briselu, nakon susreta s evropskim komesarom za proširenje Olijem Renom, da "prijatelji BiH neće tražiti od nje da prizna Kosovo".

Na pitanje albanskog novinara o tome kada će BiH priznati Kosovo i kakva je procedura neophodna za takav čin, Špirić je odgovorio da je uveren da "prijatelji" to neće tražiti od nje, te je dodao da BiH "ima puno prijatelja".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crna Gora čeka stav UN

Izvor: B92, 17.Sep.2008

Beograd, Podgorica -- Crna Gora izneće stav o priznanju Kosova pošto UN odluče o zahtevu Srbije da se o tom pitanju izjasni Međunarodni sud pravde, pišu Vijesti.. "Ako Generalna skupština UN bude raspravljala o tome i ako odbaci zahtev Srbije, Vlada Crne Gore će priznati nezavisnost Kosovo u bliskoj...

Nastavak na B92...

Špirić:"Prijatelji neće tražiti od BiH da prizna Kosovo"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Sep.2008

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić izjavio je danas u Bruxellesu, nakon susreta s evropskim komesarom za proširenje Ollijem Rehnom, da "prijatelji BiH neće tražiti od nje da prizna Kosovo&quot ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.