Četiri policajca suspendovana, jedan kazneno prijavljen

Izvor: S media, 01.Apr.2010, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri policajca suspendovana, jedan kazneno prijavljen

Trojica policijskih službenika koji su prošle nedelje učestvovali u tuči na benzinskoj pumpi Tifon kada je Alen Ajkić (20) zadobio teške povrede glave, kao i policajac koji je vodio uviđaj, suspendovani su sa svojih radnih mesta zbog prekoračenja dužnosti, a protiv jednog od njih zbog nanošenja teških telesnih povreda podnesena je krivična prijava.

Nakon sprovedenog uviđaja, utvrđene su činjenice na temelju kojih je načelnik PU karlovačke Josip Ćelić upotrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sile ocenio kao neopravdanu i nezakonitu. Stoga će trojica policijskih službenika koja su učestvovala u ovom događaju biti udaljeni s dužnosti do okončanja disciplinskih postupaka. PU karlovačka će protiv policijskog službenika M.K. dostaviti kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog dela teške telesne povrede na štetu 20-godišnjaka.

Saopštenje puno kontradiktornisti koje je poslato medijima pet dana nakon incidenta temeljilo se, pojašanjavaju iz MUP-a, na do tada prikupljenim informacijama i obaveštenjima o događaju.

Porodica Ajkić s veseljem je dočekala informaciju o sankcijama protiv ljudi koji su im prebili sina, no poručuju da su odlučniji nego ikad tome da se rasvetle i najmanji detalji, kazne odgovorni kao i da Republika Hrvatska obešteti Alena koji je na svoj 20. rođendan jedva spasio živu glavu. U tome će im pravnu pomoć pružiti advokat Željko Olujić koji će ih zastupati u sudskom postupku protiv Ministarstva unutarnjih poslova.

- Trenutno mi je najvažnije da mi se sin što pre oporavi. Da počne jesti kao svi normalni ljudi, a ne hraniti se na slamku jer su mu policajci slomili čeljusti. Tužićemo odgovorne ali i MUP, i upravo smo iz tog razloga angažovali advokata Olujića - rekao nam je Alenov otac Edmir Ajkić.

-Ovim putem Ministarstvo unutarnjih poslova izražava žaljenje zbog nastalog događaja, te ističemo da će ovakvi negativni događaji koji nanose štetu ugledu policije i ubuduće biti najstrože sankcionisani - poručuju iz MUP-a.

Danijel Tuškan/EPEHA

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.