Čanak: Ne smemo zaboraviti devedesete

Izvor: Blic, 28.Apr.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Ne smemo zaboraviti devedesete

Liga socijaldemokrata Vojvodine nikada neće zaboraviti 1991. godinu, kada se nizvodno od Vukovara rečna riba nije jela, izjavio je lider te partije Nenad Čanak..

"Važno je da to ne zaboravimo, zbog toga što svi pokušavaju danas da pokažu da su to stvari koje se ne broje. Pre 21 godinu u Sremskoj Mitrovici, kada smo govorili o progonima ljudi, o divljanjima Šešeljevih hordi, o tajnoj policiji, o Slobodanu Miloševiću i zloglasnom SPS-u, govorili su o nama kao nekome ko, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << eto, ne zna šta govori. Vreme je pokazalo ko je bio u pravu", rekao je Čanak na predizbornoj konvenciji LSV u Sremskoj Mitrovici.

Lider LSV-a je istakao da se 22 godine rada Lige nije događalo u nekim ljupkim vremenima, nego se dogadjalo kroz krv i blato, hapšenje i demontracije.

"Onda neki kažu 12 godina ste na vlasti. Slobodan Milošević je pre12 godina otišao, u međuvremenu je i umro, a i vladao je samo 12 godina, pa ste vi isto. Pa moram da primetim jednu sitnicu, i Adolf Hitler je vladao samo 12 godina, a još uvek ga pamte iz prostog razloga što se za 12 godina, pa i za četiri godine mogu napraviti takve štete", istakao je Čanak podsetivši kako je Kaligula bio četiri godina na vlasti, a da se pamti do dana današnjeg, jer je uvodio konje za senatore.

"Dakle, govorim o tome da se za četiri godine mogu napraviti velike štete i zato se ne sme dozvoliti da Ilić magistar Velimir, Nikolić master Tomislav, Koštunica doktor Vojislav i Vučić Đulijani Aleksandar, i svi ostali ne smeju dobiti te četiri godine, jer nam neće biti dosta 40 genercija posle koje će ispraviti štetu koju

budu napravili", rekao je Čanak.

Prema Čankovoj oceni, istina koju je LSV govorila 22 godine je temelj iz koga će izrasti nova Vojvodina.

"Kada kažem nova Vojvodina, mislim na Vojvodinu koja ne može da vrati točak istorije unazad, Vojvodina koja se stalno menja i mora biti zasnovana na nepromenjivim, koje moraju pre svega biti samopoštovanje", istakao je lider LSV.

Zasukati rukave od 7. maja

Pogledajte još vesti iz Blicovog specijala "Izbori 2012"

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čanak: Ne zaboravimo devedesete

Izvor: B92, 28.Apr.2012

Sremska Mitrovica -- Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Liga "nikada neće zaboraviti 1991. godinu, kada se nizvodno od Vukovara rečna riba nije jela"..."Važno je da to ne zaboravimo, zbog toga što svi pokušavaju danas da pokažu da su to stvari koje se ne broje. Pre...

Nastavak na B92...

Čanak: Ne smemo zaboraviti devedesete

Izvor: Beta OMS, 28.Apr.2012

Novi Sad, 28. 04. 2012.IzveštajSREMSKA MITROVICA – Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je sinoć da Liga “nikada neće zaboraviti 1991. godinu, kada se nizvodno od Vukovara rečna riba nije jela”.

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.