Bramerc završio posetu Beogradu

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 27.Mar.2009, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc završio posetu Beogradu

Beograd -- Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc završio je radnu posetu Beogradu, tokom koje je razgovarao sa zvaničnicima Srbije zaduženim za saradnju sa Hagom.

Navodeći da je u pitanju bila "radna i uobičajena" poseta Bramerca Beogradu, Kavranova je navela da se glavni tužilac danas sastao sa srpskim kolegom, specijalnim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem i članovima Akcionog tima za lociranje i hapšenje haških optuženika.

"To su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bili korisni i operativni sastanci", navela je Olga Kavran.

Bramercov poslednji sagovornik bio je šef Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović.

Bramerc je jutros razgovarao i sa tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem.

Taj sastanak je trajao manje od sat vremena, ali je bio uspešan, kaže za B92 portparol tužilaštva Bruno Vekarić.

"Zadovoljni smo sastankom. Mislim da je Bramerc uvažio svu našu argumentaciju", rekao je Vekarić i objasnio da je to bio sastanak o operativnim podacima o kojima ne može da se govori u javnosti.

Sledeći sastanak, prema njegovim rečima, planiran je za nekoliko dana u Briselu.

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić je, odgovarajući na poslanička pitanja, podsetio da Holandija insistira na izručenju Ratka Mladića i da pritisci na Srbiju neće prestati dok se to ne obavi.

On je naveo da je Srbija pri kraju okončanja saradnje i oslobađanja daljih pritisaka po tom pitanju i naglasio da ne veruje u postojanje nekakvog centra iz kog se sprečava hapšenje begunaca.

Odgovarajući na primedbe pojedinih poslanika, Ljajić je rekao da on ne čini ništa što bi zemlju dovelo u loš položaj, već da saradnjom sa Tribunalom obavlja zakonsku obavezu.

On je rekao da je glavnom tužiocu Haškog tribunala Seržu Bramercu izneto da Tribunal ima dvostruke aršine u presudama i da neke nisu objektivne, ali je napomenuo da to neće zaustaviti saradnju sa Hagom.

Povodom pitanja Vladana Batića o presudi Ramušu Haradinju, Ljajić je podsetio da presuda nije pravosnažna i da će Srbija nastaviti da dostavlja obilje dokumenata protiv Haradinaja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić očekujem pozitivan izveštaj o saradnji s Hagom

Izvor: EMportal, 27.Mar.2009

Ministar policije Ivica Dačić očekuje da glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc Ujedinjenim nacijama podnese pozitivan izveštaj o saradnji Srbije s Hagom.

Nastavak na EMportal...

Bramerc sa akcionim timom

Izvor: RTV Pink, 27.Mar.2009

Bramerc razgovarao sa tužiocem za ratne zločine Vladimir Vukčevic. . . Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević danas je razgovarao sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom i o sprovođenju Akcionog plana za lociranje i hapšenje haških optuženika, rekao je Tanjugu portparol...

Nastavak na RTV Pink...

Bramercu ukazano na dvostruke aršine Tribunala

Izvor: Blic, 27.Mar.2009

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc završio je danas popodne dvodnevnu radnu posetu Beogradu, tokom koje je razgovarao sa srpskim zvaničnicima zaduženim za saradnju sa sudom u Hagu, izjavila je Tanjugu portparolka Haškog tužilaštva Olga Kavran.....Ističući da je u pitanju bila "radna...

Nastavak na Blic...

Tužilaštvo zadovoljno razgovorima sa Bramercom

Izvor: RTS, 27.Mar.2009

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc razgovarao sa srpskim tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem čime je završena dvodnevna radna poseta Beogradu. Bramerc i Vukčević razgovarali o sprovođenju Akcionog plana za lociranje i hapšenje haških optuženika. Razgovor uspešan...

Nastavak na RTS...

Bramerc u Srbiji u maju ponovo

Izvor: Mondo, 27.Mar.2009

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc posetiće Srbiju još jednom u maju, mesec dana pre nego što podnese svoj šestomesečni izveštaj. Srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević razgovarao je Bramercom i o sprovođenju Akcionog plana za lociranje i hapšenje haških optuženika.

Nastavak na Mondo...

Bramercova poseta i rasprava u Skupštini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Mar.2009

U danu kada glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc završava posetu Beogradu, u Skupštini su članovi Vlade odgovarali na poslanička pitanja o dosadašnjoj saradnji sa Tribunalom. Na tome su insistirali radikali, a ministar Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Haški tužilac Bramerc posetio Beograd da razgovara o beguncima optuženim za ratne zločine

Izvor: Southeast European Times, 27.Mar.2009

27/03/2009..BEOGRAD, Srbija -- Glavni tužilac Haškog tribunala za ratne zločine Serž Bramerc doputovao je u četvrtak (26. marta) u Beograd da razmotri napore za pronalaženje preostalih begunaca. On se sastao sa predsednikom Borisom Tadićem i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, uoči...

Nastavak na Southeast European Times...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.