Borovčanin: Uvešću besplatne škole za svaki sport

Izvor: Kurir, 29.Apr.2012, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borovčanin: Uvešću besplatne škole za svaki sport

Tako bismo stvorili generacije koje će biti u stanju da gledaju pravo u oči i protivnike i život

BEOGRAD - Borba za zdravu naciju!

Ovako bi ukratko mogao da se objasni razlog zbog kojeg je evropski šampion u boksu Nenad Borovčanin, pravnik i kandidat za poslanika SPS, odlučio da uđe u politiku.

♦ Koje probleme primećuješ u sportu?

- Nijedan problem u sportu nije nešto što postoji samo za sebe. Vlada sveopšta apatija i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odsustvo želje da se nešto menja. A promene su moguće. Ja sam pokrenuo Nacionalnu školu boksa, koja je besplatna, i to je recept za uspeh ako želimo ne samo velike sportiste nego i zdrave mlade ljude. U svakoj opštini treba da imamo bar jednu besplatnu školu za svaki sport. Tako stvaramo generacije koje će biti u stanju da gledaju pravo u oči i protivnike i život.

U čemu je ključna razlika između SPS i ostalih stranaka?

- Nema laganja, nema obećanja, ima samo ljubavi prema svojoj zemlji i spremnosti na žrtvu. Osim toga, nema funkcija. Kad me je Dačić pitao da li hoću da budem na listi za parlamentarne izbore, otvoreno mi je rekao kako to nije za funkciju, već za Srbiju.

Zašto SPS?

- Zato što sam dete iz Loznice, iz radničke, siromašne sredine, gde pripadnost levici nije pitanje izbora nego pitanje korena. Moj deda je svešteniku koji je došao u našu kuću rekao: „Hoćeš li da ti pokažem našu ikonu?“, a zatim ga je odveo do Titove slike. I to je to. Naravno, to ne znači da nismo vernici. Verujem u Boga, ali i u levicu kao ideju jednakih šansi.

(K. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.