Beograd prezadužen kreditima

Izvor: BKTV News, 30.Apr.2012, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd prezadužen kreditima

Kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović izjavio je u beogradskoj opštini Surčin da je sadašnja gradska vlast prezadužila Beograd, što bitno otežava njegov dalji razvoj.
'DSS će voditi politiku razvoja privrede u Beogradu na realnim investicijama, bez zaduživanja. Učinićemo sve što je u našoj moći da Beograd danas ne bude u Evropi prepoznat kao grad koji je zadužen sa 85 odsto svojih godišnjih prihoda, već kao grad sa izvanrednim kreditnim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << rejtingom', istakao je Popović.
On je naveo da Beograd trenutno duguje više od 800 miliona evra, bez dugovanja javno-komunalnih preduzeća, i da će 2015. i 2016. godine godišnje plaćati 77 miliona evra glavnicu i kamate za svoja dugovanja.
'Najveći deo novca kojim je sadašnja vlast zadužila građane, nije iskorišćen za investicije koje bi trebalo da povećaju prihode grada i pomognu vraćanje kredita', dodao je Popović.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.