Izvor: Danas, 06.Mar.2015, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekman-Dirkes: Pripremni razgovori intenzivni

Beograd - Interesovanje za Srbiju u Nemačkoj je veliko. Razvoj i promene koji se događaju u Srbiji prate se s pažnjom u Nemačkoj, a redovna je i razmena mišljenja, o čemu svedoče i česte posete predstavnika Nemačke Srbiji, kao i prisutnost nemačkih ustanova u Srbiji, kaže za Danas Norbert Bekman-Dirkes, koji je nedavno postao novi direktor kancelarije Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji.

Naš sagovornik ističe da je primer dobrih odnosa i očigledno dobra saradnja srpskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << i nemačkih državnih organa na srpsko-mađarskoj granici. Upitan da li očekuje da će uskoro biti otvorena prva poglavlja u pregovorima Srbije sa EU, on navodi da "pripremni razgovori za otvaranje pretpristupnih pregovora sa EU se, koliko ja vidim, intenzivno odvijaju". O tim pripremama trenutno raspravljaju svi učesnici, i to sa ciljem da konkretni pregovori započnu što pre. Taj proces je vrlo dinamičan, konstatuje direktor KAS.

Odgovarajući na pitanje da li je održivo balansiranje Srbije između EU i Rusije, sagovornik Danasa kaže da Srbija ima tradicionalno dobre odnose sa Rusijom, a ti odnosi u sadašnjoj kriznoj situaciji mogu biti značajni za mir. "Jasno izjašnjavanje Srbije i njeno opredeljenje za članstvo u EU zahtevaju takođe i jasno izjašnjavanje o vrednostima i zajedničkoj politici sa EU", ukazuje on.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Bekman-Dirkes: U Nemačkoj veliko interesovanje za Srbiju

Izvor: Blic, 06.Mar.2015

Interesovanje za Srbiju u Nemačkoj je veliko, a u toj zemlji se takodje sa pažnjom prate razvoj i promene koje se dogadjaju u Srbiji, izjavio je novi direktor kancelarije Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji (KAS) Norbert Bekman-Dirkes...Redovna je i razmena mišljenja između dve zemlje, o čemu svedoče...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.