Aleksandar Vučić: Zabranjen sam na svim televizijama!

Izvor: BKTV News, 30.Apr.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vučić: Zabranjen sam na svim televizijama!

Aleksandar Vućić, zamenik predsednika Srpske napredne stranke, kaže da je aktuelna vlast u finišu kampanje strahujući od poraza na izborima njemu lično zabranila pojavljivanje na svim nacionalnim televizijama.
- Ovakav medijski mrak savremena evropska istorija nije videla. Nekoliko dana pred izbore otkazali su mi gostovanja i duele na svim televizijama. Urednici me zovu da mole da u njihove emisije dođu Zorana >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Milanović, Jadranka Joksimović, bilo ko, samo mene ne smeju da puste – kaže za „Alo!“ drugi čovek naprednjaka.
- Jeste li i vi želeli na „informativno veče“ kod Ivana Ivanovića kao Boris Tadić, lider Demokratske stranke?
- Boris Tadić je zloupotrebio pravila Republičke radiodifuzne agencije i jedini je od svih političara gostovao kod Ivana Ivanovića. To je mnogo značajnije kao tema od gluposti koje je izgovarao u emisiji glumeći dorćolskog mangupa.
- Pa i vaš gost, bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani, gostovao je kod Ivanovića. U čemu je razlika?
- Je li Đulijani kandidat na izborima? Ja sam pitao da li mogu da dođem sa Đulijanijem u emisiju, a oni su rekli da to nije po pravilima Republičke radiodifuzne agencije. Đulijani je gostovao 15 minuta, mene su odbili, a Tadić je mogao. To sve govori.
- Kampanja za parlamentarne izbore traje još samo tri dana. Šta kažu poslednja ispitivanja raspoloženja birača?
- Teško je proceniti pobednika u trenucima dok se protiv nas vodi ovako brutalna kampanja, ali sam siguran da će srpsko srce 6. maja kucati jače nego ikada i da će pobediti sve one koji su se bavili tom kampanjom jer nisu imali ništa da ponude građanima Srbije. Oni koji su opljačkali Srbiju nisu ponudili nikakav plan ni program, jedino su nas opanjkavali. Govorim o potpredsednicima DS-a koji su bogatiji od Miškovića i Beka, funkcionerima SPS-a i G17. Između njih nema nikakve razlike.
- Kada govorite o pobedi, mislite li samo na najveći broj glasova ili na to da će SNS biti u prilici da formira vladu?
- I jedno i drugo.
- Kako mislite da pravite vladu sa Demokratskom strankom Srbije, kada ih SAD direktno optužuju za paljenje ambasada?
- Građani Srbije će doneti odluku o tome kako će izgledati naredna vlada, a ne bilo čije ambasade ili bilo ko drugi. Poštujemo ambasade, ali mnogo više volimo i poštujemo građane Srbije i mnogo nas više interesuje njihova volja.
- Jorgovanka Tabaković, potpredsednica vaše stranke, nije isključila ni razgovore sa LDP-om. Šta vi kažete?
- Rekli smo „zašto ne i sa LDP-om“, ali uslovi su Kosovo i Republika Srpska. Mi možemo da razgovaramo sa Čedomirom Jovanovićem, ali on mora da se odrekne tvrdnje da je RS genocidna tvorevina i mora da odustane od nezavisnog Kosova. Ne mislim da je to realno. Da tih uslova nema, to zaista ne bi bilo nemoguće.
- Sudeći prema javnim istupima, niste u dobrim odnosima ni sa socijalistima. Kako onda mislite da pravite vladu?
- Za nas politika nije matematika i nećemo da dozvolimo da to ikada bude. Zato smo od ljudi tražili da ne rasipaju glasove. Glas za svaku malu stranku - SPS, Dveri, radikale ili G17 - glas je za DS. To je stvar koja jednom mora da se prekine. Uopšte neću da razgovaram na taj način da li bismo mogli s ovim ili onim. Razgovaraćemo kada se izbori završe, da sačekamo izborne rezultate.
- Ako je verovati kladionicama, SNS će imati najviše glasova na parlamentarnim, ali će Boris Tadić pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora. Na koga biste se vi kladili?
- Mislim da će biti nešto drugačije od toga i da će Toma da pobedi u drugom krugu. Podsetiću vas da je „Stratedžik marketing“ pred opštinske izbore na Voždovcu rekao da će DS imati prednost od sedam odsto, a završilo se sa devet odsto razlike za SNS. Promašili su za „samo“ 16 odsto. Izbori su jedino istraživanje u koje verujem.
- Optužili ste DS da je ogroman novac potrošio na blaćenje Tomislava Nikolića u medijima. Prema broju reklama i bilborda, može se zaključiti da ni ostali nisu štedeli.
- Bez oglasa u novinama, između ostalog i u vašim, samo na nacionalnim televizijama protiv Tomislava Nikolića je za prljavu kampanju potrošeno 4.800.000 evra. Nažalost, to je novac građana Srbije koji su oni spiskali kao da je njihov samo da bi pobedili. Mi smo potrošili 10 puta manje od njih, ali nas to nije sprečilo da im se suprotstavimo na pravi način. Kampanju smo finansirali između ostalog i sa dva kredita koje smo uzeli od banke.
- Kako vam se svideo malo opušteniji Tadićev nastup kod Ivana Ivanovića, na kakav do sada nismo navikli? 
- Kršenje izbornih pravila je mnogo značajnije od gluposti koje je izgovarao u emisiji glumeći dorćolskog mangupa. Tadić je sve samo ne ono za šta se predstavlja. On je čovek koji voli da uđe u ring tako što skine rukavice, a protivniku stavi džak na glavu i veže mu ruke. Takav je borac i takvu ima čast.
Izvor: Alo
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.