AI: Euleksu, umesto dobrodošlice

Izvor: B92, Beta, 09.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AI: Euleksu, umesto dobrodošlice

London -- Organizacija Amnesti internešenal pozvala je Euleks da posveti više pažnje dosijeima o ratnim zločinima i kršenju ljudskih prava, što je UNMIK zanemario.

"Deset godina posle kraja rata na Kosovu, misija EU treba da se posveti tome da porodice više od 3.000 nestalih i kidnapovanih saznaju istinu... i da počinioci tih zločina budu izvedeni na sud", izjavio je predstavnik organizacija Nikola Dakvort. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dakvort je rekao da Euleks treba da se posveti predmetima koji nisu rešeni, kao što je 1.500 istraga o ratnim zločinima.

"Misija EU treba da bude odogovornija od prethodnika (UMNIK-a), koji je ostavio nerešene predmete o kršenju ljudskih prava, a neki od njih neće nikada biti rasvetljeni", rekao je Dakvort.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne suprotstavljati se Euleksu

Izvor: Kurir, 08.Dec.2008, 14:37

K. MITROVICA - Lideri SRS i DSS na Kosovu i Metohiji pozvali su juče Srbe u Pokrajini da se “fizički ne suprotstavljaju dolasku” misije Euleks. Kako je saopšteno, lideri SRS i DSS na KiM Ljubomir Kragović i Slaviša Ristić naveli su i da te dve stranke neće sarađivati s misijom Euleksa. Oni...

Nastavak na Kurir...

Amnesti Internešnel upozorava da Euleks treba hitno da deluje

Izvor: VOA, 09.Dec.2008

Uoči razmeštanja misije Euleks na Kosovu organizacija Amnesti Internešnel apelovala je za preuzimanje hitnih mera kako bi se prevazišao veliki zastoj u rešavanju ratnih zločina i drugih povreda ljudskih prava..

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.