I izložba pasa uz Dane piva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2016, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I izložba pasa uz Dane piva

Na zrenjaninskom izletištu Motel "Šumica", održana je 11. po redu CAC izložba pasa svih rasa koja je okupila oko 150 učesnika iz naše zemlje. Ova izložba organizuje se u okviru tradicionalne manifestacije "Dani piva".

Za devetomesečnog koker španijela Rozi ovo je prvo učešće na izložbi, a za ocenjivanje je pripremala njena vlasnica Jovana Ivković.

"Vežbamo trčanje u ringu, stajanje u stavu, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokazuje zube, da prihvata kada je pregleda sudija", objašnjava vlasnica psa.

Damir Markov 1997. godine je kupio prvog staforda a pre deset godina registrovao je odgajivačnicu. Postao je i međunarodni kinološki sudija i predsednik Kinološkog društva "Rusanda".

"Stafordi sami po sebi su vrlo impresivni psi, vidite da na samu pojavu izgledaju moćno, snažni su, odlično trče. Izazivaju pažnju kod ljudi i to je ono što je mene opredelilo da držim tu rasu", kaže Markov za RTV.

Engleski mastif jedna je od najstarijih, ali i najkrupnijih rasa pasa. Mogu dostići težinu i oko 100 kilograma.

Goran Bibin, vlasnik mastifa tvrdi da si ti psi veoma tolerantni prema deci i veoma miroljubivi.

"U isto vreme su i dobri čuvari. Doduše, malo je zahtevnija rasa što se tiče hrane, nege, potrebno je dosta šetnje, treba jedno lepo veliko dvorište za njih po mogućstvu i bazen da se kupaju", dodaje Bibin.

Ovogodišnja izložba okupila je oko 150 učesnika iz različitih krajeva Srbije.

"Ovo je izložba u eksterijeru, u lepoti. Pas svaki ima svoje standarde i to piše u knjizi međunarodne federacije, određeni su standardi po kojima sudije treba da se ponašaju da ocenjuju. Oni koji dobiju odličnu konkurišu za tiulu, CAC , RCAC i prvak rase", ističe organizator Nurija Aziri.

Ovo je inače 11. po redu CAC izložba pasa svih rasa koja se u Zrenjaninu organizuje tokom Dana piva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.