Udruženje penzionera: Smanjenje penzija nije po zakonu

Izvor: BKTV News, 24.Okt.2014, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje penzionera: Smanjenje penzija nije po zakonu

Udruženje sindikata penzionera Srbije saopštilo je danas da predložene mere smanjenja penzija nisu u skladu sa pravnim sistemom države, Ustavom i pozitivnim zakonskim propisima i poručio da će se obratiti Ustavnom sudu kako bi se zaštitila prava penzionera.

USPS traži da se donese sveobuhvatni program mera za pokretanje proizvodnje i zapošljavanja, kao i mera štednje na svim nivoima.
Kako se navodi u >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << saopštenju tog udruženja predloženim smanjenjem penzija u okviru mera Vlade Srbije za smanjenje budzetskog deficita, kao i objavljenom rasprodajom imovine Fonda PIO „sistem penziono invalidskog osiguranja u Srbiji biće potpuno urušen, a ogroman broj penzionera biće doveden do ivice egzistencije“.
Sve što se odnosi na penzije ovim merama biće podržavljeno i pretvoreno u golu budzetsku stavku o kojoj će odlučivati isključivo Vlada, poručilo je to udruženje.
Udruzenje sindikata penzionera Srbije smatra da takve mere i postupci nisu u skladu sa pravnim sistemom države, Ustavom i pozitivnim zakonskim propisima i poručuje da će biti primorano da se za zaštitu svojih prava obrati Ustavnom sudu za ocenu zakonitosti najavljenih mera smanjenja penzija i rasprodaje imovine Fonda PIO.
Zaštitu svojih prava Udruženje sindikata penzionera Srbije zatražiće i od nadleznih međunarodnih institucija i Međunarodnog suda u Strazburu.
„Isto tako smatramo da se ne može dozvoliti da bogatstvo i bogataši i ovoga puta budu pošteđeni i da se dalje produbljuju društvene nejednakosti“, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje to je u suprotnosti sa izbornim obećanjima i suprotno programu na osnovu koga su građani na izborima dali poverenje aktuelnoj vlasti, kao i ustavnoj odredbi da je Srbija država socijalne pravde.
„Vladine ‘mere štednje’ vode u siromaštvo i pad društvenog proizvoda, kao što pre neki dan reče novi predsednik Evropske vlade gospodin Junker“, zaključeno je u saopštenju.
Izvor: tanjug
The post Udruženje penzionera: Smanjenje penzija nije po zakonu appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Udruženje penzionera: Smanjenje penzija nije po zakonu! Obratićemo se Ustavnom sudu!

Izvor: Press, 24.Okt.2014

Udruženje sindikata penzionera Srbije saopštilo je danas da predložene mere smanjenja penzija nisu u skladu sa pravnim sistemom države, Ustavom i pozitivnim zakonskim propisima i poručio da će se obratiti Ustavnom sudu kako bi se zaštitila prava penzionera. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.