I njima je gej potpuno okej

Izvor: Blic, 30.Jun.2015, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I njima je gej potpuno okej

Otkako je Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država legalizovao bračne zajednice homoseksualnih parova, mnoge poznate ličnosti su javno podržale tu odluku.

Iako na našim prostorima istopolni brakovi još uvek nisu zakonski odobreni, brojni glumci, pevači i voditelji pozdravili su tu odluku američkih vlasti pa su njihovi profili na društvenim mrežama ovih dana u duginim bojama.

Pevačica Tijana Dapčević pozirala je pored svog postera. Jedan od najprivlačnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << glumaca sa ovih prostora Stipe Kostanić, takođe, podržava legalizaciju istopolnih brakova. Nedavno je u Zagrebu održana Parada ponosa, a glumac je na Fejsbuku odmah postavio fotografiju sa povorke. Na Instagramu se oglasila Nataša Kojić, koja, baš kao i njen dečko, muzičar Azija Kajls, podržava ljubav.

- Čestitam na legalizaciji gej brakova u SAD, 21. vek - napisala je Taša.

Njena istomišljenica je i Dijana Janković, koja je postavila šareno srce i potpisala: „Ljubav pobeđuje“. Lider LDP Čedomir Jovanović objavio je fotografiju na kojoj se ljube Lady Liberty, tj. Kip slobode, i „Justicija“, kip pravde.

Međutim, oni nisu jedini koji su za to da više ne postoje gej i strejt brakovi, već da se to zove samo - brak. Još ranije je Marija Šerifović javno podržavala LGBT populaciju, a svoj stav je potkrepila fotografijom na kojoj se dva muškarca drže za ruke.

- Oni se samo šetaju i niko ih ne bije - napisala je Marija, a i Severina pokazuje da je širokih shvatanja.

- Ne želim da verujem da živim u zemlji u kojoj bi većina branila manjini stvari koje se njih zapravo uopšte ne tiču - napisala je.

Svetske zvezde u bojama duge

Mnoge planetarne zvezde su odobrile ovaj zakon, a među njima prvi su Ledi Gaga, Dejvid Bekam, Kim Kardašijan, Majli Sajrus... Ipak, apsolutni šampion je Arnold Švarceneger, koji je postavio profilnu sliku na Fejsbuku u bojama duge, a kada se jedan od njegovih pratilaca pobunio i napisao da više neće biti fan slavnog glumca, Arni mu je samo odgovorio: „Hasta la vista“ i time oduševio mnoge.
Pogledaj vesti o: Legalizacija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska zagranična crkva: Homoseksualizam nije spojiv sa hrišćanstvom

Izvor: Vostok.rs, 30.Jun.2015

30.06.2015. -..Vrhovni sud Sjedinjenih Država doneo odluku da istopolni brakovi predstavljaju ustavno pravo građana Sjedinjenih Američkih Država. Imajući u vidu detaljno osvetljavanje ove teme u sredstvima za masovno informisanje važno je da naš klir i parohijani u potpunosti shvate stav Crkve...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.