SNS: Krivična prijava protiv Pajtića zbog prevare u Debeljači

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Krivična prijava protiv Pajtića zbog prevare u Debeljači

Zbog prevare sa elektromobilima u bivšoj farmi pilića u Debeljači, građanin Z. Savanov iz ovog mesta podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića, potpredsednika Pokrajinske vlade Dragoslava Petrovića i vlasnika privatnog preduzeća "Globus auto", navodi se u saopštenju SNS.

"Podnosilac krivične prijave građanin Z. Savanov iz Debeljače dokazuje da je pokrajinski budžet oštećen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za 50.800.000 dinara, odnosno 633.394 evra koje su Pajtić i Petrović, kao subvenciju za otvaranje pogona nove tehnologije, isplatili vlasniku Globus auta 2008. godine", poručuju iz Gradskog odbora ove stranke.

Vlasnik "Globus auta", poručuju naprednjaci, nikada nije otvorio pogon sa novom tehnologijom u Debeljači, u kome je na osnovu ugovora trebalo da prozvodi najmanje 2.000 skutera i 500 elektromobila godišnje, niti je zaposlio 60 radnika, na šta ga je obavezivao ugovor, jer je novac primio u tri rate. Dokaz za prevaru je vidljiv u razlogu da "Globus auto" ode u stečaj, navodi se u saopštenju.

"Razlog za sumnju da su Pajtić i Petrović saučestvovali u debeljačkoj prevari 'Globus auta' u stečaju, podnosilac krivične prijave našao je u činjenici da dvojica šefova pokrajinske administracije nikada nisu podneli krivičnu prijavu protiv vlasnika 'Globus auta' u stečaju zbog prevare, da se ne bi ustanovila njihova uloga u tom kriminalnom slučaju. Do podnošenja krivične prijave iz Debeljače nijedno tužilaštvo nije reagovalo na javno objavljene podatke o nestanku 633.394 evra, kao ni povodom javnih izjava vlasnika 'Globus auta' u stečaju da su ga Pajtić i Petrović 'prevarili'", kažu iz GO SNS.

Oni poručuju da postoje i druge okolnosti koje upućuju na Pajtića i Petrovića, a između ostalog to je i dokument iz koga se vidi da su Pajtić i Petrović omogućili vlasniku "Globus auta" u stečaju da svoj dug za subvenciju od 633.394 evra umanji za svih 138.087 evra. Ovo je bilo moguće tako što je Direkciji za robne rezerve isporučio jedan elektromobilčić i dva turistička vozića, "za koje je Pokrajina otpisala dva puta po 53.100 evra, iako bi i petostruko niža cena za te voziće bila preterana".

"Jedan od tih vozića, koji je odbačen, godinama stajao na placu rekreacionog centra u Kovačici, sklonjen je neposredno nakon što je Tužilaštvu u Pančevu podneta krivična prijava protiv Pajtića i Petrovića, što izaziva sumnju da prijavljeni - ili neko ko je sa njima povezan - sklanjaju dokaze", navodi se u saopštenju. Naprednjaci poručuju da sve stranke imaju obavezu da "neprestano vode javnu raspravu o korupciji da bi se suzbila, a korupcionaši onemogućili i eliminisali iz državnog i političkog života".

"To je razlog što Gradski odbor SNS učestalo ukazuje na korupciji u Novom Sadu i Vojvodini. Gradski odbor SNS podseća da su demokratija i parlamentarizam, kao evropske tekovine i vrednosti, ustanovljene pre svega zato da bilo koji vladalac ne bi zloupotrebljavao novac protiv interesa građana koji plaćaju porez", poručuju u saopštenju GO SNS.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SNS podneo krivičnu prijava protiv Pajtića zbog prevare

Izvor: Večernje novosti, 02.Feb.2015

NOVI SAD - Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je danas da je protiv predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića, bivšeg potpredsednika te vlade Dragoslava Petrovića i neimenovanog vlasnika preduzeća "Globus auto" u stečaju, podneta krivična prijava zbog prevare.Kako je navedeno u saopštenju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.