Aplikacije koje vam mogu poboljšati vid

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2014, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplikacije koje vam mogu poboljšati vid

Sada postoje i aplikacije koje vam mogu pomoći da poboljšate svoj vid, a naučne studije pokazale su da su ove aplikacije zaista učinkovite.

Vežbajte ako imate pametni telefon

 

Ranije ove godine tim naučnika sa Univerziteta u Kaliforniji, Riversajd, objavio je studiju u kojoj su testirali svoju ​​novu aplikaciju nazvanu UltimEyes.

 

Ova aplikacija radi na sledećem principu: Veze između moždanih ćelija su rastegljive i mogu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se ojačati tako da se vežba područje mozga koje je odgovorno za obradu vizuelnih informacija, pa je na taj način moguće poboljšati vid.

 

Predstavljajući očima nove obrasce i postupno ih čineći sve težim za identifikaciju, vaš mozak postaje bolji u njihovoj obradi što dovodi do poboljšanja vida.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.