Prof. dr Đuro Šušnjić gost na Filozofskog fakulteta u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Maj.2017, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prof. dr Đuro Šušnjić gost na Filozofskog fakulteta u Nišu

Jedan od najznačajnijih intelektualaca u našoj zemlji prof. dr Đuro Šušnjić biće gost Filozofskog fakulteta u Nišu na tribini "Đuro Šušnjić - pesnik svog poziva" koja će biti održana u utorak, 30. maja, u 19 sati u amfiteatru 21

Jedan od najznačajnijih intelektualaca u našoj zemlji prof. dr Đuro Šušnjić biće gost Filozofskog fakulteta u Nišu na tribini "Đuro Šušnjić - pesnik svog poziva" koja će biti održana u utorak, 30. maja, u 19 sati u amfiteatru >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << 21.

O svom nekadašnjem profesoru govoriće i studenti prve generacije grupe za Sociologiju Filozofskog fakulteta u Nišu, a danas redovni profesori:

Prof. dr Dragoljub Đorđević (Mašinski fakultet u Nišu)

Prof. dr Dragan Žunić (Fakultet umetnosti u Nišu)

Prof. dr Đokica Jovanović (Filozofski fakultet u Beogradu)

Đuro Šušnjić je rođen u Rudopolju u Hrvatskoj 2. maja 1934. godine. Jedan je od naših najpoznatijih sociologa, filozofa i književnika koji je dao nemerljiv doprinos nauci i umetnosti. Tokom karijere predavao je na univerzitetima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Zagrebu i Zadru. Autor je brojnih književnih i naučnih publikacija. Njegova najpoznatija dela su "Ribari ljudskih duša", "Otpori kritičkom mišljenju" i "Metodologija - kritika nauke".

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.