Premijerni koncert niškog Simfonijskog orkestra

Izvor: RadioCity.rs, 27.Nov.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijerni koncert niškog Simfonijskog orkestra

U dvorani Simfonijskog orkestra, večeras od 20 sati biće održan premijerni koncert na kojem će nastupiti pijanista Srđan Đorđević, a orkestrom će dirigovati niški dirigent Zoran Stanisavljević. Na programu će biti dela Vagnera, Lista i Šumana.
Cene ulaznica su 300 i 400 dinara, a za studente i đake 200 dinara.
Pijanista Srđan Đorđević završio je Srednju muzičku školu u Nišu i niški Fakultet umetnosti, a magistrirao na FMU u Skoplju u klasi prof. Todora Svetieva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << /> Od 2009. godine član je Tria Multimedia sa kojim ostvaruje zapažene nastupe širom Srbije i u Bugarskoj. Trenutno je zaposlen u Muzičkoj školi ,,Vladimir Đorđević” u Aleksincu.
Zoran Stanisavljević, vanredni profesor na Fakultetu Umetnosti u Nišu, diplomirao je dirigovanje na Fakultetu Umetnosti u Prištini u klasi prof. Jovana Šajnovića, a magistrirao na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Darinke Matić - Marović i prof. Jovana Šajnovića.
Radio je kao asistent dirigenta Akademskog hora niškog SKC-a od 1999 do 2004, a od 2012. godine postaje dirigent i umetnički rukovodilac ovog hora.
Osnovao je je Ženski hor SKC-a u Nišu 2004. godine i sa njim radio do 2012. godine, a od novembra te godine angažovan je kao dirigent Niškog simfonijskog orkestra. Pored Niškog simfonijskog orkestra nastupao je i sa brojnim simfonijskim orkestrima iz drugih gradova Srbije. Osvojio je brojna priznanja i nagrade na međunarodnim takmičenjima horova.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.