Ne bacajte baterije kao ostalo smeće

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne bacajte baterije kao ostalo smeće

U niškoj “Rodi” narednih 7 dana biće postavljeni specijalni kontejneri za odlaganje istrošenih baterija, pa sa Visoke tehničke škole pozivaju sve Nišlije da takav otpad tamo odlože i tako sačuvaju okolinu i potpomognu otvaranje novog studijskog programa.

Kako kaže profesorka Aleksandra Boričić, baterije su štetne ako se bacaju zajedno sa ostalim smećem i to se negativno odražava na životnu sredinu.

Baterije spadaju u opasan otpad. Samim tim što >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ćemo ih pravilno odlagati, samim tim štitimo i našu životnu sredinu - kaže Boričićeva.

Kontejner za odlaganje baterija; foto: J. Ć.Visoka tehnička škola već godinu dana, kako kaže Boričićeva, radi na projektu koji kao krajnji cilj ima otvaranje potpuno novog studijskog programa koji će se baviti upravljenjem otpadom.

Kampanja pravilnog odlaganja baterija je samo jedan njegov deo.

Studenti će kada ga završe moći da rade u oblasti upravljanja otpadom pošto je to trenutno deficitarni kadar - rekla je profesorka.

Posebni kontejneri za odlaganje baterija postavljeni su danas u “Rodi”, pa svi koji imaju istrošene baterije za bacanje mogu da ih ponesu i odlože na mestu predviđenom za to.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.