Đaci iz Sankt Peterburga ove nedelje gosti našeg grada (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 24.Nov.2015, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đaci iz Sankt Peterburga ove nedelje gosti našeg grada (VIDEO)

Osmoro đaka i dva profesora iz Opšte gimnazije u Sankt Peterburgu ove sedmice su gosti Niša. Njih je u Gradskoj kući primio većnik zadužen za mlade Milan Pešić, a gosti iz Rusije nisu krili zadovljstvo gostoprimljivošću kao ni lepotom Niša.
Uprkos tome što dolazi iz, po mišljenju mnogih, najlepšeg ruskog grada, gimnazijalka Olga iz Sankt Peterburga kaže da joj se Niš izuzetno dopada.
Ovo je uzvratna poseta ruskih srednjoškolaca jer su đaci iz Pravno-poslovne škole >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << bili njihovi gosti septembra u Sankt Peterburgu.
Privilegiju da gostuju kod vršnjaka u inostranstvu imaju samo najbolji učenici, kaže većnik Pešić. Dodaje da je i dalje, kako su pokazala istraživanja, nedovoljan broj mladih učestvovao u ovakvoj vrsti razmene.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učenici iz Petrovgrada u poseti Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Nov.2015

Učenici gimnazije iz Sankt Peterburga ove nedelje gosti su Pravno-poslovne škole u Nišu...Projekti koji omogućavaju razmenu učenika najbolji su način za upoznavanje druge kulture i usavršavanje jezika, složili su se svi na prijemu koji je organizovan u Gradskoj kući.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.