Cipras sledeće nedelje na Kipru

Izvor: Blic, 31.Jan.2015, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras sledeće nedelje na Kipru

Novi grčki premijer Aleksis Cipras početkom naredne sedmice otputovaće na Kipar, što predstavlja njegov prvi odlazak u inostranstvo od pobede njegove stranke Siriza na izborima prošlog vikenda.

Cipras će se tokom boravka na Kipru sastati sa predsednikom Nikosom Anastasijadesom i obratiće se parlamentu u Nikoziji.

Portparol grčke Vlade Nikos Hristodulides izjavio je da se očekuje da će poseta "ukazati na dugu, blisku saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Grčke i Kipra".

Ciprasova Siriza pobedila na izborima prošlog vikenda, najavljujujući da će okončati bolne mere štednje nakon šestogodišnje recesije u Grčkoj. Sprovođenje mera štednje bio je deo uslova za dobijanje finansijske pomoći od Evropske unije i Međunarodnog monetarnog fonda.

Kipar je u martu 2013. godine dobio finansijsku pomoć radi spasa od raspada bankarskog sistema.

Agencija Frans pres navodi da se očekuje da će Cipras i Anastasijades razgovarati o evrozoni, krizi u Ukrajini i naporima za okončanje dugogodišnje podele Kipra.
Pogledaj vesti o: Nedelja štednje

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Cipras na Kipru počinje evropsku turneju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jan.2015

Novi grčki premijer Aleksis Cipras počeće svoju prvu evropsku turneju posetom Kipru, a potom će otići u Italiju i Francusku, saopšteno je u petak...Cipras će se u utorak u Rimu sastati sa svojim italijanskim kolegom Mateom Rencijem, a u sredu će u Parizu razgovarati sa francuskim predsednikom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.