Čović: Košarka u Srbiji je sport broj jedan, ne guram dva prsta u oči fudbalu

Izvor: Blic, 16.Sep.2014, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Košarka u Srbiji je sport broj jedan, ne guram dva prsta u oči fudbalu

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović povodom osvajanja srebrne medalje na Mundo basketu istakao je da je košarka sport broj jedan u Srbiji, ali da time ne želi da uvredi fudbal.

"Košarka u Srbiji je sport broj jedan. Kada to kažem ne guram dva prsta u oči fudbalu. Ali, to je jednostavno tako. Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << put kada smo se popeli na balkon Skupštine bila je 1995. godina i izvanredno je da je ta tradicija nastavljena. Takođe, sjajno je i to što je čovek (Aleksandar Đorđević) koji je kao igrač učestvovao u tom uspehu 1995. godine, danas u ulozi selektora reprezentacije. Osvajanjem srebrne medalje ostvaren je sjajan rezultat, a treba reći da među tih 12 reprezentativaca, šestorica su došla iz domaćih klubova, odnosno naše lige, za koju svi kažu da ne valja. Napravljena je podloga za dobre i svetle dane srpske košarke", rekao je Čović.

Prvi čovek Zvezde takođe je naveo da bi uspeh reprezentacije Srbije trebalo da samo ubrza rešavanja problema u domaćoj ligi.

"Ovo je veliki rezultat, ali mi ne bismo smeli da podlegnemo našem mentalitetu, odnosno da nam veliki rezultat pokrije i velike probleme sa kojima se susrećemo. Ovaj rezultat i veliki uspeh koji je ostvaren treba da nam otvori mogućnosti da lakše i sistematičnije rešavamo probleme", zaključio je Čović.
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović,   Fudbal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.