Dinkić u ponedeljak svedoči u aferi Galenika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Avg.2014, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić u ponedeljak svedoči u aferi "Galenika"

Bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić će u ponedeljak u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal biti saslušan u vezi sa milionskom pljačkom "Galenike", piše "Informer", kome je Dinkić rekao da je pozvan u svojstvu svedoka.

Dinkić će, navodi list, morato da objasni da li je kao ministar 2010. godine učestvovao u donošenju odluke da se sa računa "Velefarma" skine blokada "Galenike", zbog čega su budžet i državna farmaceutska kompanija pretrpeli milionsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << štetu.

"Neko iz državnog vrha je naredio rukovodstvu 'Galenike' da povuče menice kojima je bio blokiran račun 'Velefarma'. Tako je naneta milionska šteta kompaniji, a ovom odluikom je istovremeno dozvoljeno jednoj drugoj farmaceutskoj kući u nemačkom vlasništvu da preko reda naplati dugove. Sumnja se da je Dinkić, kao tadašnji ministar ekonomije, učestvivao u ovoj odluci", piše Informer.

Dinkić je za taj list potvrdoo da je dobio pozov, ali tvrdi da neko "namerno daje pogrešne informacije". "Pozvan sam u svojstvu svedoka. Neki drugi ljudi su osumnjičeni", rekao je Dinkić.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dinkić na saslušanju o pljački Galenike

Izvor: Šumadija Press, 23.Avg.2014

Bivši ministar ekonomije Mlađan Dinkić će u ponedeljak u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal biti saslušan u vezi sa milionskom pljačkom "Galenike".

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.