Gajić prodaje Holidej In, Kraun plaza najavila upravljanje

Izvor: Radio 021, 30.Nov.2015, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gajić prodaje Holidej In, Kraun plaza najavila upravljanje

Hotel "Holidej In" na Bulevaru Evrope koji je u vlasništvu Vojislava Gajića uskoro će promeniti vlasnika, a prema najavama iz kompanije IHG, od naredne godine poslovaće pod imenom Kraun plaza (Crowne Plaza), saznaje 021.rs.

InterContinental Hotels Group (IHG) u 100 država ima 4.900 hotela od čega 401 posluje pod imenom "Crowne Plaza", a među ostalima njihovi hotelski brendovi su i Holidej in, Indigo, itd.

Za sada imaju jedan hotel u Srbiji, tačnije na Novom Beogradu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Naime, još 2008. godine hotel Kontinental kupio je Delta holding Miroslava Miškovića i uložio 40 miliona evra u potpuno renoviranje i njegovu transformaciju u Kraun plazu.

Prema nezvaničnim saznanjima portala 021, Gajić već više meseci pregovara o transakciji, ali je ona po svemu sudeći završena pošto je marketinška agencija "Providence" danas saopštila da je lokacija "novog hotela Crowne Plaza u Novom Sadu na adresi Polgora Andraša 3", što je zvanična katarstarska parcela izgrađenog i nikad otvorenog Holidej In-a. Nije tačno rečeno kada se očekuje svečano otvaranje, već samo da je u pitanju naredna godina.

Izgradnju hotela pratile malverzacije

Hotel "Holidej In" na Bulevaru Evrope je sagradila kompanija u vlasništvu Petra Matijevića 2013. godine. Gradnja je kasnila, a naknadno je utvrđeno da su sagrađena dva sprata više od dozvoljenog, pa je pokrenut postupak zbog nelegalne gradnje.

Policija je pokrenula istragu i privela bivšeg direktora Zavoda za izgradnju grada Borislava Novakovića, vlasnika Industrije mesa "Matijević" Petra Matijevića i Vojislava Gajića, vlasnika "Aleksandar gradnje" zbog sumnje da je nelegalno prodato zemljište na kojem je izgrađen hotel "Holidej in". Tužilaštvo do danas nije podiglo optužnicu i predmet je još u istrazi.

U međuvremenu je Skupština grada Novog Sada u julu prošle godine donela odluku o legalizaciji zgrade hotela.

Hotel počinje s radom 2016. godine

U saopštenju beogradske marketinške agencije koja vodi kampanju za londonsku IHG su povodom otvaranja "Kraun plaze" naveli da će novosadski hotel imati kapacitet 144 soba.

- Kraun plaza će u novom hotelu predstaviti niz funkcija podesnih za potrebe organizacija poslovih programa i sastanaka, među kojima će biti pet prostorija za sastanke i dve prostorije za sastanke formata upravnih odbora. Robna marka "Crowne Plaza Hotels & Resorts" četvrta je po veličini među luksuznim sveuslužnim hotelskim markama i jedna od onih sa najbržim stepenom razvoja - kažu pr-ovci.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.