Srpski pokret obnove proslavio slavu

Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2016, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski pokret obnove proslavio slavu

LESKOVAC

Svečanim sečenjem slavskog kolača članovi, simpatizeri, prijatelji SPO-a sa kolegama iz drugih stranaka obeležili si svoju krsnu slavu – Vidovdan. Sveštenik Slaviša Stanojević je podsetio na žrtvu kosovskog velikomučenika cara Lazara, Jug Bogdana i devet Jugovića i sve srpske velikaše i vojsku koji su izginuli na Kosovu 1389. godine braneći čast i slobodu Srbije, ali i svoju pravoslavnu veru, pritom pomenuvši i kletvu cara Lazara, kao i njegov lični primer >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << jer je vojsku predvodio, a ne gurao ispred sebe.

Domaćin slave Srđan Stamenković Tasa predao je slavu sledećem domaćinu Dejanu Zdravkoviću, zahvalivši se svima što su svojim prisustvom uveličali ovu svetkovinu.
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.