Mora da plati dug za struju koji nije njegov

Izvor: Radio 021, 05.Maj.2015, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mora da plati dug za struju koji nije njegov

Jovanu Milenkoviću iz leskovačkog sela Draškovac sudski izvršioci prete zaplenom imovine zbog duga za struju od 9.000 dinara koji nije napravio.

Milenkoviću prete plenidbom zbog neplaćenih računa u vikendici na Gabrovačkom putu u Nišu, iako ta kuća nije njegova, već nekoga ko se zove isto kao on. Milenković može da izbegne plaćanje duga samo ukoliko na sudu dokaže da kuća nije njegova, što bi ga koštalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << više od samog duga.

Milenković tvrdi da u Nišu nema ništa od imovine. "Nemam ni kolibu, a kamoli kuću, o čemu posedujem potvrdu iz Službe za katastar nepokretnosti. Šokirao sam se kada sam dobio zaključak o izvršenju zbog duga za struju, kaže Milenković za "Informer", dodajući da je dug od 9.000 za njega ogroman budući da živi od invalidske penzije koja iznosi 12.500 dinara.

"Podneo sam prigovor na odluku o sprovođenju prinudnog izvršenja, ali su mi rekli da moram da u parničnom postupku dokazujem da ja nisam taj Jovan Milenković. Odakle meni novac da platim advokata? A ukoliko se ne pojavim na sudu, moraću da platim tuđi dug", kaže Milenković, koji je već dosta novca potrošio kako bi dokazao da on nije taj Jovan Milenković koji je napravio dug za struju.

Niški distributer struje PD "Jugoistok" priznaje da oni ne znaju tačno ko je dužnik Jovan Milenković. "U našoj dokumentaciji smo imali samo njegovo ime i prezime i adresu. Nemamo matični broj, niti bilo kakve druge podatke. Zato smo naplatu duga poverili prinudnom izvršitelju", rekli su u "Jugoistoku".

Sa druge strane, izvršitelji kažu da Milenković uvek na sudu može da dokaže da je greškom proglašen za dužnika i da u parnici ospori postupak izvršenja.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Uteruju dug ni krivom ni dužnom!

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2015, 05:08

Neverovatnu sudsku zavrzlamu i pravu traumu doživeo je poslednjih nekoliko meseci Jovan Milenković iz sela Draškovac, nedaleko od Leskovca. Ni krivom ni dužnom Jovanu su sudski izvršitelji zalupali na vrata i zatražili da na ime navodnog duga za utrošenu struju naplate veliku sumu novca. Isto...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.