Xiaomi i Lenovo više nisu vodeći proizvođači mobilnih telefona

Izvor: B92, 29.Apr.2016, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Xiaomi i Lenovo više nisu vodeći proizvođači mobilnih telefona

Prema najnovijim izveštajima kompanije IDC, Samsung, Apple i Huawei i dalje se nalaze na vodećoj poziciji, ali se poznatim tehnološkim gigantima ovaj put nisu pridružile kompanije Xiaomi i Lenovo.

Umesto njih, na listu su dospele kineske kompanije Oppo i Vivo.

Samsung se i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalazi na vrhu liste sa 81.9 miliona prodatih uređaja, a slede ga Apple i Huawei sa 51.2 i 27.5 miliona. Oppo je prodao 18.5 miliona telefona, a Vivo 14.3. Ukupno je prodato 334.9 miliona uređaja.

Uprkos tome što se nije našao na listi, Huawei je zabeležio rast u odnosu na isti period prošle godine od 58.4 odsto, a Oppo i Vivo vrtoglavih 153.2 i 123.8 odsto.

Obe kompanije poznate su po uređajima solidne brzine, koji koštaju gotovo upola manje od flegšip modela Appla i Samsunga.

Ovaj pristup pokazao se kao naročito uspešan na kineskom tržištu, gde Huawei, Oppo i Vivo drže vodeću poziciju.

.
Pogledaj vesti o: Lenovo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.